Der er en skjult fidus i ovnen: De færreste kender til den, men den er yderst nyttig

27/06/2023 11:52

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Vi elsker vores ovn, når vi bager kager og tilbereder måltider i den. Dog kan rengøringen af ovnen give os gåsehud. De færreste er klar over, at der er en skjult fidus i ovnen, som gør rengøringen ekstremt enkel.

Mest læste i dag

Hvis du nogensinde har forsøgt at gøre en ovn grundigt rent, er du helt sikkert bekendt med udfordringen.

Det er næsten umuligt at fjerne snavs fra alle hjørner og kroge, især omkring de områder, hvor lågen hæfter til ovnen.

Men vidste du, at der findes et hemmeligt sted i ovnen, der kan gøre rengøringen meget lettere for dig? Det viser sig, at denne lille fidus giver dig mulighed for at afmontere ovnlågen! 

Takket være denne funktion bliver det meget enklere at rengøre enheden.

Har du mon læst ovnens manual? Hvis du ikke var klar over, at der er en skjult lille fidus i de fleste ovnmodeller, så tyder det på, at du sandsynligvis ikke har læst manualen ordentligt.

Men fortvivl ikke, du behøver ikke at lede efter manualen. Vi vil fortælle dig, hvor den skjulte fidus i ovnen typisk kan findes. Lad os starte med at åbne ovnlågen.

Det er faktisk ret simpelt, ikke sandt? Ret jeres opmærksomhed mod krogene. De kan variere lidt afhængigt af ovnmodellen. Vi garanterer, at I med lidt opmærksomhed vil finde den skjulte fidus i ovnen og afmontere lågen. 

Husk at samle alle elementer korrekt bagefter!

Se videoen nedenunder, som viser, hvor den skjulte fidus ofte befinder sig.

Har du adskilt lågen fra ovnen? Fantastisk! 

Nu er spørgsmålet, hvordan man renser lågen på bedste vis. Den nemmeste måde at gøre det på derhjemme er ved at lave en tyk pasta af et par spiseskefulde bagepulver og en halv skål vand.

Fordel pastaen på ovnglasset, skrub det grundigt og skyl det af med vand. Hvis der er genstridige pletter, kan du prøve med eddike. Sprøjt eddike på en pasta af vand og bagepulver, og så snart det begynder at boble, tør det af med en svamp og en klud.

Har det nogensinde været nemmere at holde din ovn ren?