Den var ligeså lille som en negl, da hun opdagede den på sin gåtur gennem skoven

24/06/2023 06:57

|

Redaktionen

Foto: Privat
Se hvilket sjovt lille dyr, den er blevet til.

Mest læste i dag

En kvinde fik en overraskelse på en gåtur gennem skoven, da hun fandt en lillebitte skabning på jorden. Den var så lille som en negl og så hjælpeløs ud. Uden at vide, hvad det var, besluttede hun at tage det med sig for at hjælpe det med at overleve.

Her voksede det lille flyvepungegern op og blev forkælet med kærlighed og pleje, inden den blev sat tilbage i det fri.

Ifølge Wildlife Queensland har fjerhaleglidere en krop på størrelse med en mus med gråbrun pels på ryggen og en hvid underside. 

De er især kendt for deres lange fjerformede haler. Halen er børsteagtig og hårløs med undtagelse af lange stive hår på siderne, der ligner en fjer. Mellem for- og bagben har de hudfolder, som strækker sig ud, når de svæver gennem luften, typisk i en afstand af 14 meter.

Foto: Shutterstock

Flyvepungegernets  små fødder ligner dem hos en frø, men i stedet for skæl har de pels. De har også store puder på tæerne med takkede riller nedenunder, som gør det muligt for dem at klatre på næsten alt.

Disse små pungdyr er altædende og lever af pollen, frø, honningdug, nektar og insekter. Deres lange, børstelignende tunge hjælper dem med at gribe maden, og pollen bliver ofte siddende fast i deres pels, som de spiser senere.

Flyvepungegern er hjemmehørende i Australien og findes mest langs østkysten i Queensland, New South Wales, Victoria og South Australia.

De trives i skove, regnskove og skovområder, men det er ikke ualmindeligt at finde dem i parker eller endda i folks haver. Nogle gange vælger de at slå sig ned i telefonbokse eller hustage.

Det er sikkert at sige, at disse dyr er virkelig enestående i deres art. Med deres lille størrelse og bemærkelsesværdige tilpasning til at svæve gennem luften, bringer flyvepungegernet en vis magi til de australske skove, hvor de bor.

I Danmark er det muligt at holde en anden slags flyvepungegern som kæledyr. De går ofte under navnet 'Sugar Glider'.