Danskerne troede covid-19 hørte fortiden til: Vinterens skjulte trussel sender stor coronabølge på vej

03/11/2023 12:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danskerne troede covid-19 var et overstået kapitel, men ...

Mest læste i dag

Mange troede sandsynligvis, at coronavirussen tilhørte fortiden. Desværre er virkeligheden en anden.

Selvom Danmark har oplevet lave smittetal i de seneste måneder, vil tonen snart ændre sig. I hvert fald ifølge lektor Viggo Andreasen fra Roskilde Universitet.

Mens Danmark og resten af verden har tilpasset sig en ny hverdag under skyggen af COVID-19, peger sundhedseksperter nu på en kommende vinter, der vil være mere "normal" end frygtet:

"Vi er bedre rustede end nogensinde til at bekæmpe sygdommen. Mange mennesker, især de yngre generationer, vil måske ikke engang bemærke, at de er smittet."

Ikke desto mindre forventes det, at næsten halvdelen af danskerne vil blive smittet i løbet af vinteren.

Inden vi går i panik, er det værd at bemærke, at denne bølge af coronasmitte sandsynligvis ikke vil have samme alvorlige konsekvenser eller kræve flere liv end en typisk influenzaepidemi:

"Sygdommen vil sandsynligvis ikke tage lige så mange liv som tidligere," tilføjer Viggo Andreasen ifølge B.T.

Selvom udsigterne er mildere, er det stadig vigtigt at udvise forsigtighed, især blandt ældre og sårbare grupper. Sundhedsstyrelsen fortsætter med at anbefale vaccination mod både influenza og COVID-19 for disse befolkningsgrupper.

Så selvom vi står over for en ny bølge af COVID-19 denne vinter, er der en vis grund til optimisme, da Danmark er bedre forberedt end nogensinde på at tackle udfordringerne.