Daglig vane for mange danskere: Nu advarer læge mod denne 'trend'

27/09/2023 18:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
Det er ikke uden konsekvenser, at gøre det.

Mest læste i dag

I en æra, hvor sociale medier er blevet en integreret del af vores hverdag, fungerer det som en platform, hvor farlige tendenser kan sprede sig ekstremt hurtigt.

Dette eksempel er desværre ingen undtagelse.

En af de tendenser, der har fanget opmærksomheden hos mange, er fænomenet "nakkeknækning". Denne teknik har tiltrukket mere end 1,8 milliarder visninger på TikTok, men det er vigtigt at forstå, at denne trend ikke er uden alvorlige konsekvenser.

Lægen Ever Arias kaster lys over denne problematik. Hun påpeger, at handlingen med at knække nakken ikke er ufarlig:

"Vi havde en patient i starten af 20'erne, der ankom til skadestuen efter at have forsøgt at knække sin nakke. Efter hendes andet forsøg hørte hun en høj lyd og oplevede intens smerte. Efter en grundig undersøgelse fandt vi ud af, at hun havde fået et kompressionsbrud i rygsøjlen," deler Ever Arias i en video.

Dette skadebillede blev yderligere forværret af hendes tilstand med hypermobile led, hvilket er en tilstand, hvor leddene kan bevæge sig mere end normalt.

Ever Arias understreger i samme åndedrag, at selvom nogle måske ser denne trend som en uskyldig leg, kan konsekvenserne være både alvorlige og langvarige.

Hun går endda så vidt som at advare mod at lade kiropraktorer manipulere med nakken, da der er tilfælde, hvor folk er endt på skadestuen med slag efter at have fået en kiropraktisk behandling i nakken, som resulterede i vertebral arterie-skade.

I en tid, hvor sociale medier gør det nemt at sprede trends og fænomener, er det afgørende at udvise kritisk sans og forsigtighed, især når det drejer sig om praksisser, der potentielt kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Du kan se TikTok-videoen nedenfor: