Dårlige nyheder for danskerne: Her stiger benzinpriserne til 20 kroner per liter

02/11/2023 09:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En trist nyhed har set dagens lys for danskerne.

Mest læste i dag

Situationen i Israel påvirker mange danskernes private økonomi, især dem, der regelmæssigt tanker benzin og diesel, da de snart kan forvente at skulle åbne tegnebogen dybt.

Priserne på benzin og diesel forventes at stige markant, hvilket vil genkalde minder om de økonomiske udfordringer, danskerne oplevede i foråret 2022, da brændstofpriserne også var på himmelflugt.

Mikkel Rosenvold, en finans- og geopolitisk analytiker ved Steno Research, udtrykker sin bekymring for situationen over for Ekstra Bladet.

"Vi kan forvente, at prisen for benzin og diesel vil ramme mellem 90 og 100 kroner per liter, måske endda stige yderligere. Dette vil sandsynligvis påvirke brændstofpriserne herhjemme."

Han påpeger, at danskere kan meget vel se brændstofpriser på over 20 kroner per liter allerede inden årets afslutning:

"Selvom amerikanerne forsøger at stabilisere markedet, kan de ikke gøre det på ubestemt tid. Kort sagt, vi kan forvente højere brændstofpriser snart, muligvis allerede inden årets udgang eller i begyndelsen af næste år. Priser på over 20 kroner per liter er absolut realistiske," siger Mikkel Rosenvold.

Et afgørende element i de stigende oliepriser er sammenbruddet af den forventede "normaliseringsaftale" mellem Israel og Saudi-Arabien.

Denne aftale skulle have sikret, at Saudi-Arabien opretholdt sin olieproduktion i håb om at stabilisere oliepriserne.

Udsigterne for danskernes økonomi er dystre. For at undgå yderligere prisstigninger på brændstof er det afgørende, at konflikten i Israel trappes ned. Desværre anser Mikkel Rosenvold dette som usandsynligt ifølge Ekstra Bladet.

En anden mulighed er, at andre olieproducerende lande som Nigeria eller golfstaterne vil øge deres olieproduktion i et forsøg på at modvirke den kriseprægede oliepris.