Coop med stor varsel: Overvejer at tage utraditionelle metoder i brug

03/10/2023 19:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den populære kæde Coop overvejer at tage utraditionelle metoder i brug.

Mest læste i dag

Ingen har undgået at bemærke, at danskerne har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen på grund af inflationen.

I lyset af den nylige økonomiske udvikling med faldende inflation, er dagligvarekæden Coop nu parat til at tage drastiske skridt for at sikre, at forbrugerne får mere værdi for deres penge.

Dette afslører de i kølvandet på den franske gigant Carrefour, der har valgt en mere direkte tilgang ved at markere varer, der ikke har set en prisreduktion, på trods af at deres størrelse er blevet mindre.

Jeff Salter, den kommercielle direktør i Coop, siger klart og tydeligt, at dette skyldes en voksende frustration over leverandørernes tilsyneladende uvilje til at tilpasse priserne i takt med inflationens nedgang.

Det skriver B.T. ifølge Finans.

Han bemærker, at selvom Carrefours metode måske virker for radikal, er Coop ikke afvisende over for en eller anden form for denne strategi.

Samtidig understreger Jeff Salter, at der skal ske ændringer, og at det er på høje tid, at leverandørerne træder frem og proaktivt tilbyder prisnedsættelser. Han siger: "Vi er i øjeblikket i en fase, hvor vi nøje overvejer vores næste skridt. Det er afgørende, at vi ser konkrete resultater fra de kommende forhandlinger med leverandørerne".

Han tilføjer, at det stadig er for tidligt at fastslå, om Coop vil følge Carrefours eksempel ved at fjerne produkter fra hylderne eller placere skilte, der påpeger prisforskellene.

Allan Kristoffersen, koncerndirektør i Coop, har også nylig udtrykt lignende kritik. Han påpeger, at priserne i Danmark generelt ikke falder nok, og at der er et presserende behov for yderligere prisnedsættelser. Han siger: "Dette er et klart signal til vores leverandører om, at priserne skal sænkes".