Bilister begår disse 5 fejl hver dag: Kan blive en dyr fornøjelse

05/12/2023 16:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Street View
Flere af disse fejl sætter trafiksikkerheden ned, og én af dem kan ende med at koste dig dyrt.

Mest læste i dag

I Danmark begår bilister dagligt en række fejl, som kan påvirke både trafiksikkerheden og pengepungen.

OK har på deres hjemmeside identificeret fem almindelige fejl, som begås dagligt, og beskriver, hvordan man kan undgå problemerne.

Kørsel i venstre spor på motorvejen:

Mange bilister ser ud til at have misforstået det grundlæggende princip om at holde sig til højre på motorvejen. Dette kan skabe potentielt farlige situationer, ifølge en stikprøve lavet af Vejdirektoratet. Alle opfordres derfor til at bruge højre vognbane, medmindre der overhales. Dette ikke blot forbedrer trafikflowet, men øger også trafiksikkerheden.

Forsinket blink ved vognbaneskift på motorvejen:

Selvom det siden 2003 har været obligatorisk at blinke ved vognbaneskift, viser undersøgelser, at mange danske bilister stadig undlader at gøre det rettidigt. For at opnå ønsket effekt skal blinket aktiveres før svinget, så andre trafikanter har tilstrækkelig tid til at forstå hensigten bag vognbaneskiftet.

For tidlig sammenfletning:

Velmenende, men ofte for tidlig sammenfletning, kan faktisk forringe vejkapaciteten. Det anbefales at vente med sammenfletningen til det sidste øjeblik, hvor bilerne kan flette sammen som en lynlås. Dette sikrer optimal udnyttelse af vejen og en mere smidig trafikafvikling.

Fejl ved tankning:

Fejl ved tankning forekommer ofte ved tankstationen, hvor nogle glemmer, hvilken side tankstudsen sidder på, eller endda fylder forkert brændstof på bilen. Ifølge FDM begår omkring 20 danskere dagligt denne fejl, hvilket kan være en dyr fornøjelse. Det er afgørende at undlade at starte motoren og kontakte vejhjælp, hvis fejlen opdages.

For slap bremsning:

En hård opbremsning kan få bremsepedalen til at vibrere, men ifølge FDM er det faktisk gavnligt for bilens bremsesystem. Kraftige opbremsninger holder bremserne fri for støv og rust, hvilket forlænger deres levetid. Det er dog vigtigt at udøve denne praksis uden biler bag sig.