Apple fjerner populær iPhone funktion: Dette er grunden

02/03/2024 17:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Apple fjerner funktionen i den næste iOS opdatering.

Mest læste i dag

Apples topmodel, iPhone, nyder bred anerkendelse for sin udbredte succes, ikke kun på verdensplan men også markant i Danmark. Dette skyldes især dens sofistikerede funktioner og det lettilgængelige brugerinterface.

Apple imponerer konstant sine kunder med revolutionerende teknologier ved hver ny lancering, og iPhone er pakket med så mange features, at det kan være en udfordring at holde styr på alle sammen.

Med frigivelsen af iOS 17.4 introducerer Apple nogle ændringer, som specifikt vil ændre hvordan iPhone-brugere i EU interagerer med deres enheder.

Disse tilpasninger er nødvendige for at opfylde kravene i de nye EU-regulativer i henhold til Digital Markets Act (DMA), hvilket inkluderer godkendelse af app-butikker fra tredjeparter og support for forskellige browsermotorer.

En væsentlig ændring ved denne opdatering er, at funktionen til at tilføje webapps direkte på iPhone's hjemmeskærm vil blive fjernet.

I fortiden har brugere kunnet tilføje et websted direkte på deres startskærm, hvilket gjorde det muligt hurtigt at åbne siden uden først at skulle navigere gennem en browser som Safari.

Apple har udtalt, at for at opfylde DMA's krav om at tillade brug af andre browsermotorer end deres egen, WebKit, bliver de nødt til at fjerne muligheden for at tilføje webapps til startskærmen.

DMA sigter mod at skabe fair konkurrence mellem alle browsere, hvilket stiller spørgsmålstegn ved Apples foretrukne brug af Safari.

Som følge heraf har Apple besluttet at fjerne denne elskede funktion for at beskytte brugernes sikkerhed.

Brugere vil dog fortsat kunne oprette genveje til deres favoritwebsteder på startskærmen, hvilket giver en alternativ løsning til hurtig adgang.

Kilde: Bright