Annette Heick deler vildt sparetip

29/06/2023 18:44

|

Redaktionen

Foto: Annette Heick
Keld og Hilda Heicks datter tog en beslutning, som skulle vise sig at være rigtig klog.

Mest læste i dag

Annette Heick bor i et stort parcelhus i Søllerød sammen med sin mand Jesper og parrets to børn, som stadig bor hjemme. Derfor vil man formode, at de ligesom mange andre danske familier kan mærke de høje energipriser.

Men det er ikke tilfældet, og det er der en helt klar årsag til.

I december måned forrige år tog Annette nemlig en beslutning, som i dag har vist sig at være særdeles klog - og ikke mindst penge værd.

"Jeg tør næsten ikke sige, hvor usandsynlig heldig jeg har været. Jeg låste vores elpriser fast i december 2021, og det gjorde jeg for en periode på 36 måneder, så jeg har en meget lav strømregning. Og så har vi et hus, der er ualmindelig godt isoleret. I alle de år, vi har boet der, har vi brugt mindre, end man normalt gør i en toværelseslejlighed," siger Annette Heick til Ekstra Bladet og tilføjer:

"Vi har gasfyr, men vi bruger ikke særlig meget gas. Vi har også kun én radiator åben i løbet af året. Det er virkelig et hus, der holder godt på varmen."

Adspurgt omkring hvordan hun kunne forudse de høje priser, fortæller Annette Heick, at hun længe har haft et ønske om at være uafhængig af de variable elpriser og russisk energi. 

Faktisk er hun ifølge sig selv 'Putin-forskrækket'.

Af den grund fik en fastprisaftale i stand. En aftale, som altså ikke ændrer sig i prisen de næste 26 måneder.