Advarer mod at pakke populær genstand i din kuffert: Over 20.000 beslaglægges hvert år

20/04/2024 21:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Det er vigtigt at være opmærksom på ikke at pakke denne dims i sin kuffert.

Mest læste i dag

Mange udfordringer opstår i forbindelse med flyrejser, og adskillige rejsende står ofte over for en kompleks række af procedurer og bagageregler, som de ikke har fuldt overblik over.

Mange rejsende er uforberedte og usikre på, hvad de kan medbringe i deres kuffert og håndbagage. Dette kan resultere i frustration, forsinkelser og beslaglæggelser.

Der er en specifik ting, som mange ikke er opmærksomme på, og som absolut ikke bør placeres i kufferten under nogen omstændigheder.

Det er strengt forbudt at inkludere en powerbank i den indcheckede bagage, da man ikke har adgang til den under rejsen.

Avinor, et flyselskab, konfiskerer årligt mere end 20.000 powerbanks af en meget enkel årsag:

"Powerbanks indeholder lithium-batterier, der potentielt kan selvantænde. Disse batterier genererer deres egen ilt, når de brænder, og derfor er de vanskelige at kontrollere", udtaler Ole Folkestad, seniorrådgiver for sikkerhed hos Avinor, i en officiel erklæring. Han opfordrer desuden folk til ikke at placere disse i den indcheckede bagage.

"Når passagerer checker ind, indgår de en kontrakt med flyselskabet ved at erklære, om de medbringer farligt gods. Hvis de transporterer batterier i den indcheckede bagage, bryder de denne kontrakt og dermed loven", tilføjer han.

Dette indebærer dog ikke, at du skal undvære din powerbank på din rejse; det eneste, du skal huske, er at pakke den i din håndbagage i stedet.

Hvis en situation skulle opstå, hvor der er risiko for brand under flyvningen, er personalet udstyret med særlige beholdere, der kan hjælpe dem med at håndtere situationen.