99-årig kvinde fra Aarhus slog ringede til politiet, da en indbrudstyv var på vej ind: Så skete det utænkelige

12/08/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En 99-årig kvinde var skræmt fra vid og sans, da en indbrudstyv brød ind i hendes hjem, men politibilen, der var på vej med hjælp, mødte uforudsete udfordringer undervejs.

Mest læste i dag

Mange mennesker vælger at kontakte politiet, hvis de befinder sig i en nødsituation eller føler sig truet.

En lignende beslutning blev truffet af en 99-årig kvinde fra Aarhus V, da hun en søndag nat blev vidne til en indbrudstyv på nært hold. Dog oplevede hun en forsinkelse i politiets ankomst, som var usædvanlig i forhold til normale omstændigheder, som rapporteret af TV2 Østjylland.

Den ældre kvinde befandt sig i en paniksituation og ringede hastigt til sin søn, da en fremmed person begyndte at banke på hendes døre og vinduer.

Sønnen reagerede øjeblikkeligt ved at kontakte politiet og informere dem om, at en person var i færd med at begå indbrud i hans mors hjem. Politiet sendte omgående en enhed med politihunde ud med fuld udrykning.

Imens havde den ældre kvinde søgt tilflugt på et værelse i sit hjem, hvorfra hun forsigtigt kunne iagttage situationen. Gennem en lille sprække i døren fulgte hun med, mens en indbrudstyv brugte et koben til at bryde havedøren ind til stuen op.

Efter en tid lykkedes det endda indbrudstyven at trænge ind i huset, men politiet var stadig ikke på stedet. Dette skyldtes en uheldig omstændighed under patruljens udrykning: Deres køretøj var involveret i en kollision med en taxa i krydset Park Allé/Sønder Allé midt i Aarhus, hvilket forhindrede dem i at fortsætte.

Heldigvis var der flere patruljer til rådighed i Aarhus, og en anden enhed blev straks sendt til stedet. Ved deres ankomst var indbrudstyven dog allerede forsvundet.

Ikke desto mindre lykkedes det en politihund at spore flere genstande, inklusive et koben, som sandsynligvis tilhørte indbrudstyven. Senere på aftenen blev to personer anholdt af en anden patrulje og sigtet for indbrud.

Heldigvis kom hverken den ældre kvinde, betjentene, politihunden eller taxachaufføren til skade. Kvindens søn ankom kort efter politiet til moderens hjem og tog sig af hende.