7-Eleven slår rekord i Danmark

12/04/2023 10:06

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Omsætningsrekord i 2022 og fremadrettet fokus på bæredygtighed.

Mest læste i dag

Trods store globale udfordringer blev 2022 endnu et godt år for 7-Eleven i Danmark, der satte omsætningsrekord med over 2,5 milliarder kroner.

Det skriver 7-Eleven i en pressemeddelelse.

- Det er en historisk høj omsætning, der sætter en ny milepæl for os. Og det skaber et tilfredsstillende resultat i et år, der har været præget af en lang række udfordringer, siger Jesper Østergaard, adm. direktør i 7-Eleven, Reitan Convenience Danmark.

Rekorden er slået i et år, hvor hele verden har været ramt af voldsom inflation og energikrise, der ikke bare har svækket forbrugernes købekraft, men også påvirket mange firmaers økonomi med inflatoriske stigninger i hele omkostningsstrukturen.

7-Eleven Danmark blev desuden i sommeren 2022 ramt af et cyber-attack, der lukkede alle kædens butikker i en kort periode. Heldigvis kunne butikkerne genåbne efter cirka 48 timer.

Alligevel præsterede selskabet at etablere en række markante nye butikker på Kongens Nytorv i København, Frederiksberg, Regionshospitalet Gødstrup ved Herning, Aalborg Universitetshospital samt to butikker i Københavns lufthavn.

Den ene ubemandet i pier A. Den anden i afgangshallen i terminal 2.

Københavns lufthavn har i høj grad præget 2022 hos 7-Eleven, som vandt et udbud, der fuldt implementeret betyder, at selskabet vil drive 11 fysiske 7-Eleven butikker samt 89 vending machines under navnet 7-Eleven GO.

Dertil kommer en Caffeine Cafe i ankomstområdet i terminal 3.

Fremtiden ser også lys og bæredygtig ud

- Vi vil fortsætte vores ekspansion og etablere flere butikker på trafikknudepunkter i hele landet med et særligt fokus på hospitaler, hvor vi er blevet taget rigtig godt imod af kunderne, som både er besøgende, patienter og personale, siger Jesper Østergaard,

Han melder desuden om et øget udbud på bæredygtige produkter i butikkerne.

- Vi oplever, at mange kunder gerne vil handle bæredygtigt og samtidig har stor fokus på økologi og sundhed. Vi vil også fremadrettet levere produkter af høj kvalitet, og vi hører fra mange kunder, at de er glade for, at både økologi og dyrevelfærd er topprioritet på nogle af vores allermest populære varer.

- Alle pølser, både i hotdogs og i pølsehorn, er økologiske og grisekødet er bedste kvalitet med Dyrenes Beskyttelses tre dyrevelfærdshjerter. Vores populære croissanter er stadig bagt med smør, kaffen er økologisk og vel at mærke til en fornuftig pris, som de fleste har råd til at betale, tilføjer han.

Næste step

Næste step er et samarbejde med partnere om at upcycle biprodukter fra deres produktion – det betyder i praksis, at hvad der ellers var blevet smidt ud som rester ved produktion af for eksempel frisk gulerodsjuice nu bliver bagt ind i brød og boller.

- Det giver fantastisk godt brød med mere smag og bedre skorpe. Og samtidig hjælper vi med at mindske madspild. Det nye brød bliver samtidig et kvalitetsløft, som kan både duftes og smages. Alt bages med surdej og produceres af håndværksbageriet Jalm&B i Kastrup.

Det er et bevidst valg at satse på klimakloge partnerskaber.

Her sker der løbende innovation, der skaber sunde og bæredygtige produkter sammen med både nye og eksisterende leverandører.

7-Eleven Danmark har haft stor succes med de tætte partnerskaber, som både bliver til god forretning for begge parter og nu også skaber grundlag for et samarbejde omkring cirkulær genanvendelse og upcycling af partneres biprodukter fra madproduktion.

7-Eleven i Danmark er foregangsland i den internationale 7-Eleven kæde, når det gælder det store udvalg af friske fødevarer, fokus på sundhed og dyrevelfærd samt bæredygtig produktion af de friske varer, der sælges i butikkerne.

Ambitionen om at rykke på den grønne agenda sammen med kunderne med et endnu mere bæredygtigt sortiment er formuleret i en ny fælles målsætning:

”Make convenience sustainable and sustainability convenient.” - altså gør convenience bæredygtigt – og gør bæredygtighed convenient.

- Vi vil bidrage til den grønne omstilling og samtidig gøre det lettere for de kunder, som gerne vil handle bæredygtigt, også når det gælder den hurtige mad, man snupper med på farten, siger Jesper Østergaard og tilføjer:

- Det er vores ambition, at kunderne skal vide, at de hos os kan finde kvalitetsvarer, der både smager godt, er lette at tage med i en travl hverdag, og som kan nydes med god samvittighed overfor både sundhed og ønsket om at bidrage til, at vi gør noget godt for klimaet. I en travl hverdag kan det jo godt være en ekstra udfordring at praktisere en bæredygtig livsstil.

Allerede i begyndelsen af maj ændres rundstykker, boller og sandwichbrød til produkter med højt fokus på upcycling for at begrænse madspild.

Det er bageriet Jalm&B, der står for at lave de nye surdejsprodukter, hvori der indgår gulerodspulp fra juiceproduktionen hos Frankly Juice, valle fra Naturmælks osteproduktion, et restprodukt fra produktion af ølgær samt mask og havrepulp fra produktion af Thise havredrik.