180.000 danskere får slettet deres gæld

30/06/2023 06:11

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
180.000 borgere og virksomheder får slettet deres gæld.

Mest læste i dag

En ny lovgivning, vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i marts 2023, har resulteret i, at Gældsstyrelsen har kunnet afskrive gæld for næsten 180.000 borgere og virksomheder. 

Denne lovændring giver Gældsstyrelsen beføjelse til at afskrive gæld, hvis den samlede gældsmængde for en borger eller virksomhed er under 200 kroner, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Tidligere har mange borgere og virksomheder været registreret med meget små beløb i gæld, som de ofte ikke har kunnet betale.

Dette skyldes, at Gældsstyrelsen først skulle gennemgå gælden for at sikre, at den kunne lovligt inddrives. Skatteminister Jeppe Bruus udtaler sig positivt om den nye lovgivnings effekt og siger:

"Det er meget positivt, at vi allerede kan se effekten af lovforslaget, når vi kan gøre 180.000 borgere og virksomheder gældfri på få måneder."

Denne lovgivning er en del af gældsaftalen "Nedbringelse af danskernes gæld til det offentlige," som blev indgået i juni 2022.

Formålet med aftalen er at styrke inddrivelsen af offentlig gæld og nedbringe danskernes gæld til det offentlige.

"Med aftalen får vi de småskyldnere ud af systemet, som i nogle tilfælde kun skylder meget få øre. Det giver Gældsstyrelsen mulighed for at koncentrere sig om at inddrive gæld fra dem, der har større gæld til det offentlige," fortæller skatteministeren.

Som en konsekvens af denne lovændring vil de næsten 180.000 borgere og virksomheder, der er blevet gjort gældfri, ikke længere være registreret hos Gældsstyrelsen til inddrivelse.

Medmindre de stifter ny gæld til det offentlige, forventes det, at Gældsstyrelsen vil gennemføre endnu en bølge af afskrivninger inden udgangen af 2023.