11-årig TV2-stjerne skal under kniven: Operationen vil ændre alt

16/06/2023 15:18

|

Redaktionen

Foto: TV2 / Shutterstock
For tre år siden blev der takket nej til indgrebet. Nu har piben fået en anden lyd.

Mest læste i dag

Theo var blot otte år gammel, da Danmark fik øjnene op for ham for første gang, efter hans deltagelse i den tredje sæson af TV 2-programmet ‘De sjældne danskere’.

Allerede dengang blev unge Theo, der er født med Treacher Collins Syndrom, tilbudt at få foretaget en stor operation, der kunne give ham kindben. Men på daværende tidspunkt var det et venligt men bestemt ‘nej’ der blev takket til det enorme indgreb.

I dag er Theo en energisk krudtugle på 11 år, og noget tyder på at de tre år har givet noget betænkningstid.

I et interview med TV 2 kunne Theo nemlig fortælle, at han har skiftet mening: nu vil han gerne under kniven og få kindben indopereret.

Hans nye holdning til operationen kommer dog ikke af skam over hans udseende, da han fortsat smiler og vinker til folk på gaden. Det er alene lægernes anbefaling, der gjorde at han igen tog operationen op til overvejelse.

Ifølge lægerne vil operationen nemlig ikke blot have en kosmetisk effekt på drengen, men hvad måske vigtigere er, så vil indgrebet også beskytte hans øjne på sigt.

Theo er fortsat boende på Nørrebro, sammen med forældrene, Maja og Torben, og hans to ældre søskende. Han lever fortsat et sundt liv, hvor han stadig træner brasiliansk jiu-jitsu, og sågar er begyndt at deltage i konkurrencer indenfor kampsporten.

Hverken Theo eller familien medvirker i den seneste sæson af ‘De sjældne danskere’, men kan kan få et glædeligt gensyn med den energiske dreng på TV 2 og TV 2 Play, hvor tidligere sæsoner kan genses.