Vi har spildt vand fra kogte æg hele livet

03/07/2024 17:40

|

Nicolai Busekist

Mad
Det har en anden anvendelse, som de fleste ikke er klar over, at det har.

Mest læste i dag

Næste gang du koger æg, så gem vandet. Dine planter vil takke dig. Ja, du læste rigtigt: dine planter kan vise sig at blive rigtig glade for det.

Lad vandet køle af, inden du bruger det, skriver Informe Brasil. Hæld derefter vandet på planterne - helst om morgenen eller aftenen. Da det er en kilde til calcium, styrker æggevandet cellevæggene og fremmer sund rodfæstning.

Og der er mere. Udover vandet kan æggeskaller også bruges som gødning. Vask dem grundigt, knus æggeskallerne i små stykker og tilsæt dem til jorden.

Langt de fleste har en tendens til ikke at bruge vand fra kogte til æg til noget som helst. I stedet vælger de blot at hælde det ud i vasken, når de er færdige med at koge deres æg. Men som du kan læse herover, så er der faktisk slet ikke nogen grund til at gøre dette.

I stedet for at lade det gå til spilde, kan du lige så godt få mest muligt ud af det. Hvis du vil være helt sikker på, at du får mest muligt ud af dit vand, så skal du give det til dine planter, når du er færdig med at koge æg.

Beslutter du dig for at gøre dette, er det dog i høj grad vigtigt at huske, at du skal lade det køle af først. Først og fremmest kan det ende med at skade dine planter, men der er også en risiko for, at du selv kommer til skade.

Lad det derfor bare stå i et par timer, inden du giver dig til at vande dine planter med det. På den måde kan du være sikker på, at det ikke længere er for varmt.