Denne meget kendte chokolade er den værste ifølge sammenligning

10/07/2024 14:40

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
En undersøgelse fra magasinet 60 Millions de Consommateurs har givet overraskende resultater.

Mest læste i dag

Er din foretrukne chokolade virkelig den bedste for dig og din pengepung? Med mange mærker, typer og endda FairTrade-mærker at vælge mellem, kan det være en udfordring at finde den perfekte chokolade.

Heldigvis har 60 Millions de Consommateurs gennemført en undersøgelse. Magasinet har undersøgt store mærker, der findes i de fleste supermarkeder, og har sammenlignet tre hovedkategorier: mørk chokolade, mælkechokolade og chokolade med nødder, som er de tre mest populære typer.

Resultatet af denne undersøgelse kan overraske. Lidl toppede ranglisten for mørk chokolade. Derimod indtog et verdenskendt mærke sidstepladsen i ranglisten for mælkechokolade: Lindt. Den berømte schweiziske virksomhed, der er kendt for kvaliteten af sine produkter og lokkende reklamer.

Lind står bag flere lækre varianter som crème brûlée eller saltkaramel, har vundet chokoladeelskeres hjerter i hele verden. Deres sortiment er varieret, emballagen er pæn, og brandets image er stærkt.

Alligevel formåede Lindts mælkechokolade ikke at imponere juryen fra 60 Millions de Consommateurs. På trods af sin høje pris, scorede Lindts mælkechokolade dårligt på alle analyserede kriterier: sukkerindhold, fibre, proteiner og fedtstoffer.

Lindts chokolade er mærket 'Lindt Cocoa Farming Program'. Selvom dette mærke er et plus, da der blev givet bonuspoint til chokolader med FairTrade-mærkning, påpeger magasinet, at det ikke kontrolleres af uafhængige organer som andre chokolader, hvilket rejser spørgsmål om kravspecifikationen.

Blandt sine direkte konkurrenter ligger Lindt langt bagefter. Côte d'Or, som er billigere, er på tredjepladsen, og Milka er på femtepladsen. De overgår den schweiziske gigant, som er sidst bag Poulain og supermarkedernes egne mærker.

Den testede chokoladebar var 'Lindt Excellence' Et positivt aspekt ved at vælge netop denne chokolade er, at den har et lavt indhold af lecithin, som er et stof ofte brugt til at forbedre chokoladens tekstur. Det skriver mediet Linternaute.