Simpelt trick: Kan spare dig 20 procent strøm på din tørretumbler om året

12/07/2023 16:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot, @colmgriffinkerry/TikTok
Det er måske værd at prøve!

Mest læste i dag

I en æra, hvor det er blevet nærmest trendy at spare, er det ikke behageligt at skulle åbne døre og vinduer for at tørre sit tøj på et stativ.

Dog bruger tørretumbleren elektricitet, og med elpriser på mere end det dobbelte af, hvad vi plejer at betale, er der behov for gode råd.

Der er utallige tips til at reducere elforbruget og dermed elregningen, men ifølge en elektricitetsekspert er der en ting, som ikke mange overvejer.

På sin TikTok-profil, @chriscolmkerry, deler Chris Colm sine hverdagssparetips ved at anmelde produkter, der kan gøre en forskel. En af hans videoer handler om tørretumblerbolde.

Du spørger måske, hvad det er. Det er faktisk præcis, hvad navnet antyder - bolde, som du lægger i tørretumbleren sammen med dit vasketøj.

Colm forklarer i videoen, at tørretumblere typisk bruger omkring en euro (knap 7,5 kroner) pr. time, de kører. Men hvis du lægger de omtalte bolde i tørretumbleren sammen med vasketøjet, hjælper det med at fordele varm luft bedre ved at forhindre tøjet i at klumpe sammen.

Ifølge Colm betyder det, at tøjet tørrer hurtigere, og du kan spare op til 20 procent strøm ved at bruge tørretumbleren.

Derudover er der angiveligt flere andre fordele ved at bruge boldene:

  • Kortere tørretid giver mere tid til andre ting

  • Miljøvenligt, da du bruger mindre energi

  • Mindsker statisk elektricitet og opbygning af fnug samt reducerer rynker og folder i tøjet

  • Boldene kan genbruges, hvilket sparer dig penge på fx skyllemiddel