Sådan afrimer du fryseren i dit køle-fryseskab på 30 minutter

13/04/2024 12:04

|

Nicolai Busekist

Med den rigtige metode kan din fryser være ren og fri for is på blot en halv time.

Mest læste i dag

Lær at afrime din fryser på kun 30 minutter! Dette kan vise sig at være en hurtig og nem opgave, hvis du følger nogle enkle tips.

Fryseren er et essentielt element i stort set alle husholdninger. Den giver os ikke blot mulighed for at planlægge måltider på mellemlang og lang sigt, men den hjælper også med at spare mange penge.

Det skyldes naturligvis, at de kan bruges til at holde letfordærvelige produkter frosne, så de kan bruges på et senere tidspunkt, når det er nødvendigt. Hertil sparer den os tid, da vi uden en fryser næsten dagligt ville skulle en tur i supermarkedet.

Alligevel har fryseren tendens til at ophobe is over tid, og det er nødvendigt at afrime den, så den kan opretholde sin effektivitet. En fryser med for meget is indebærer også et højere energiforbrug, hvilket betyder højere udgifter på elregningen.

I denne artikel vil vi give dig gode tips, der sikrer en hurtig og effektiv afrimning af fryseren. I de fleste tilfælde er hele arbejdet udført på kun 30 minutter.

1 - Tøm fryseren

Det første skridt er at tømme fryseren. Det er vigtigt først at slukke for køleskabet eller fryseren, inden du starter afrimningsprocessen. De frosne madvarer har en lav temperatur, så de vil holde det indre af fryseren koldt længere. Det er ikke, hvad vi ønsker i øjeblikket.

Du kan spise maden fra fryseren op til afrimningstidspunktet eller fjerne al maden og placere den i en termotaske, så maden ikke bliver dårlig.

2 - Læg håndklæder på gulvet

Det næste trin er at sikre, at køkkenet ikke bliver oversvømmet, når du afrimer apparatet. Når isen begynder at smelte, er det en god idé at have håndklæder omkring køleskabet.

Selvom det kan se ud som om, der ikke er meget is, kan der være mere vand, end du tror, når isen bliver til væske.

3 - Placer gryder eller pander med varmt vand i fryseren

For at fremskynde afrimningsprocessen kan du bruge gryder med kogende vand. Hvis du placerer dem på hylderne, vil det kogende vand hjælpe med at smelte isen under dem.

Grydens temperatur og dampen vil smelte isen øverst. Derefter skal du fjerne skufferne og vaske dem. Således fremskynder du rengøringsfasen.

4 - Brug en hårtørrer som hjælp

Hvis du vil fremskynde afrimningsprocessen, kan du bruge varm luft fra en hårtørrer. Men hvis du bruger dette apparat som hjælp til denne opgave, skal du huske at holde det relativt langt væk fra det smeltede is for at undgå elektriske stød.

5 - Rengøring med bagepulver

Når fryseren er fri for is, skal du foretage en grundig rengøring af indersiden. Undgå at bruge stærke kemikalier i denne rengøring. Den intense lugt kan påvirke smagen af maden, selvom den er frossen. Den bedste løsning er at rengøre fryseren med bagepulver og vand.

6 - Organiser fryseren

Efter at have fået fryseren til at se ud som ny, skal du organisere maden ved at placere den i fryseren igen. På grund af afrimningen vil du helt sikkert have mere plads til at placere madvarer på en anden og bedre måde.