Rengøringseksperten afslører: Så simpelt kan du forhindre fluer i at trænge ind i dit hjem hele sommeren.

03/09/2023 09:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Rengøringsekspert Polly Shearer, har afsløret, hvordan du kan holde fluer væk fra dit hjem ved hjælpe af to enkle planter, der ikke ruinerer dig.

Mest læste i dag

Eksperter inden for rengøring har afsløret en relativt ukendt måde at holde irriterende fluer ude af dit hjem, mens du nyder en frisk brise gennem vinduerne.

Denne nyttige løsning stammer fra naturen og den enkle duft fra en plante, som kan få de irriterende fluer til at forsvinde som dug for solen

Basilikum fungerer som et effektivt afskrækningsmiddel for fluer på grund af sin intense duft. Ved at placere en basilikumplante på vindueskarmen reducerer du sandsynligheden for, at fluer trænger ind i dit hjem. Dette råd er blevet delt af The Mirror.

En anden plante, mynte, menes også at holde fluer væk og kan nemt findes i supermarkeder. Både mynte og basilikum er rimeligt prisvenlige planter, så det er bestemt værd at prøve.

Rengøringseksperter har også rådgivet om, hvordan du kan forhindre, at fluer huserer i dit køkken om sommeren. Polly Shearer forklarer:

"Varmt vejr tiltrækker flere fluer, da de trives i varme forhold."

Her er nogle yderligere tips til at holde fluer væk fra dit hjem:

1. Lav din egen naturlige flue afskrækkende spray

Lav din egen naturlige flueafskrækkende spray ved at blande et par dråber æteriske olier som citrongræs, lavendel og mynte i vand i en sprayflaske. Lavendel er en fremragende mulighed, da den efterlader en forfriskende duft i rummet. Sprøjt dette naturlige middel rundt omkring i dit køkken i løbet af dagen for at afskrække fluer.

2. Opbevar sodavand i køleskabet og tør straks eventuelle spildte dråber op

Bananfluer tiltrækkes af kuldioxid i sodavand, så sørg for at tørre op efter eventuelle spildte dråber og rengør flaskerne for at undgå, at bananfluer samles omkring dem. Opbevaring af sodavandene i køleskabet vil også hjælpe med at holde bananfluerne væk.

3. Efterlad ikke beskidte tallerkener ved vasken

Undgå at lade beskidte tallerkener stå ved vasken, især i de travle sommermåneder. Lad ikke opvasken stå, da det vil tiltrække fluer. Det anbefales at vaske op så hurtigt som muligt om sommeren.

4. Brug æblecidereddike til at afskrække bananfluer

Brug æblecidereddike til at afskrække bananfluer. Hvis dit køkken er plaget af bananfluer, kan du placere et glas halvt fyldt med æblecidereddike og dække det med plastfolie med små huller i. Dette vil tiltrække bananfluer, som vil kravle ind i glasset, hvorefter du kan frigive dem udenfor.

5. Hold din skraldespand ren.

I sommermånederne vil uanset hvad du smider i skraldespanden, det begynde at afgive lugt på grund af det varme vejr. Dette vil tiltrække fluer, insekter og maddiker. Derfor er det vigtigt at rengøre og tømme din skraldespand oftere om sommeren. Et smart trick er at drysse bagepulver i bunden af skraldespanden, inden du sætter en ny pose i. Dette vil absorbere lugt og væske, der måtte lække fra posen.

6. Pak rester godt ind

Fluer er tiltrukket af varme omgivelser, så sørg for at pakke rester ordentligt ind, når de køler af, for at forhindre fluer i at lægge æg på dem.