Red dine planter med dette objekt, du bruger hver dag i køkkenet

04/03/2024 20:16

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Har du svært ved at holde liv i dine planter? Så giv ikke op. Brug i stedet dette objekt, som du sandsynligvis bruger hver dag i køkkenet.

Mest læste i dag

Ja, du læste rigtigt. Objektet, som du sandsynligvis bruger hver dag i køkkenet, er en allieret, når det kommer til at 'redde' dine planter. Her er der tale om en køkkensvamp, hvilket bliver brugt af rigtig mange, når de vasker op og gør rent.

Det siger Lindsay Pangborn, der er haveekspert hos Bloomscape, til hjemmesiden BestLife.

Det er et trick, der specifikt gælder for planter, der får rådne rødder, siger hun. Hvis du ikke ved det, sker dette som regel, hvis du vander dine planter for meget.

"Hvis de nye eller gamle blade begynder at falde af planten og bliver grønne, brune eller gule, eller hvis jorden begynder at lugte dårligt, er det meget sandsynligt, at planten har fået for meget vand," siger eksperten Alfred Palomares.

Det betyder dog ikke, at du er nødt til at give op på at holde dine planter i live. Derimod er det muligt at redde planterne, hvis du blot placerer en køkkensvamp i bunden af potten.

Ifølge Lindsay Pangborn er det vigtigt placere en svamp under jorden i bunden af potten, som en måde at absorbere overskydende fugt på. Da dette objekt er porøst, giver det 'ekstra plads til at luften kan cirkulere gennem jorden'.

Det er vigtigt at vælge en svamp i den rigtige størrelse, så den passer godt til den pågældende potte.

"Hvis beholderen er for stor, kan plantens rødder til sidst vokse ind i og rundt om svampen," lyder det også fra eksperten.

Hvis det viser sig at være nødvendigt, så kan du vælge at skære til med en saks, indtil svampen har den rigtige størrelse. Det bedste er at bruge en ny, der endnu ikke er blevet udsat for opvaskemiddel og andre rengøringsprodukter.