Meget få ved det: Hvorfor man egentligt skal sætte sin telefon til flytilstand under flyvninger

26/09/2023 07:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Næsten ingen er klar over det.

Mest læste i dag

Når man har fundet sin plads i flyet, åbner der sig en række muligheder for at beskæftige sig, indtil man lander igen. For eksempel kan man vælge at fordybe sig i en god bog eller se en spændende film. Uanset ens valg af tidsfordriv, er det dog vigtigt at bemærke, at internettet ikke er tilgængeligt under flyveturen.

Kort inden flyet begynder sin afgang, anmoder flypersonalet passagererne om at aktivere flytilstand på deres elektroniske enheder. Mange mennesker undrer sig måske over, hvorfor dette er nødvendigt, men det er faktisk en vigtig forholdsregel.

Det britiske medie Daily Mail har rapporteret om dette emne, og Rosie Panter, en rejseekspert fra Storbritanniens mest kendte sammenligningsside for rejsepriser, kaldet 'Dealchecker', har været med til at afklare nogle af de misforståelser, der omgiver dette emne.

Kendt myte passer ikke

Flere tror, ​​at deaktivering af flytilstand på telefonen kan få flyet til at styrte, men Rosie siger, at dette er en myte:

"I modsætning til hvad mange tror, påvirker deaktivering af flytilstand ikke flyvningen væsentligt. Når flyet er nået en højde på cirka 10-12 kilometer, vil ens telefon forsøge at oprette forbindelse til flere mobilmaster, hvilket potentielt kan forstyrre de signaler, der sendes fra flyet," udtaler hun og tilføjer:

"For piloten kan dette lyde som feedback fra en højttaler og mikrofon, hvilket ikke udgør nogen sikkerhedsrisiko i sig selv, blot en irritation."

For dem, der desperat ønsker at forblive online eller foretage opkald til familiemedlemmer, tilbyder nogle flyselskaber nu Wi-Fi om bord. Det er dog vigtigt at huske altid at slukke for mobildata, når man bruger internettet ombord på flyet, for at undgå unødig interferens.