Intelligente personer har denne nyligt opdagede egenskab

12/04/2024 22:22

|

Nicolai Busekist

Ny forskning har afsløret, at meget intelligente mennesker har en særlig egenskab, der adskiller dem fra andre. Det handler om, hvordan de reagerer og svarer på bestemte spørgsmål og problemer.

Mest læste i dag

For at forstå bedre, hvordan hjernens struktur former intelligent adfærd, har nogle forskere udviklet en læringsalgoritme, der blev brugt til at skabe personlige netværksmodeller for 650 deltagere i Human Connectome-projektet.

De opdagede, at deltagere med højere intelligens brugte mere tid på at løse vanskelige problemer, og at de havde en højere gennemsnitlig funktionel forbindelse.

Gennem simuleringer identificerede de en mekanistisk forbindelse mellem funktionel forbindelse, intelligens, processeringshastighed og cerebral synkroni.

Reduceret synkroni fik beslutningskredsløb til hurtigt at springe til konklusioner, mens øget synkroni muliggjorde bedre integration af beviser og en mere solid arbejdshukommelse. Strikse tests blev anvendt for at sikre reproducerbarhed og generel gyldighed af resultaterne, skriver mediet GreenMe.

Denne forskning udfordrer dermed den traditionelle opfattelse af, at svartid indikerer en persons intelligens.

Studiet viste, at de, der scorede højt på intelligensprøver, svarede hurtigt på enkle spørgsmål, men når spørgsmålene blev mere udfordrende, tog de samme personer sig tid og var så i stand til at give det rigtige svar.

Ifølge forskerne skyldes dette: "Det er den rette balance mellem excitation og inhibition i neuroner, der påvirker beslutningsprocessen og i højere eller mindre grad tillader en person at løse problemer."

Dataene viser, at de mere intelligente deltagere hurtigt så løsningen på nemme problemer, men som vanskeligheden steg, tog de sig tid til at reflektere, så alle hjernens områder kunne udføre den nødvendige bearbejdning og komme frem til det rigtige svar.