Forsker advarer: Derfor bør du ikke sidde på toilettet i mere end 5 minutter

20/07/2023 18:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Ifølge flere eksperter, gør du noget forkert, hvis du bruger mere end fem minutter på toilettet.

Mest læste i dag

Ny forskning fra Topss Tiles afslører, at britiske borgere bruger omkring 3,5 timer om ugen på toiletbesøg. Disse ture på toilettet varer i gennemsnit fem minutter, og de fleste har mellem fire og syv toiletbesøg om dagen.

Hvis du synes, at fem minutter i gennemsnit lyder en smule overdrevet, da det ikke altid behøver at tage lang tid, især ikke for mænd, så er der en god grund til det. Ifølge LADbible bruger briterne nemlig en betydelig mængde tid på deres telefoner.

Der kan være mange årsager til dette, men i bund og grund skyldes det, at toilettet er et af de få steder, hvor man har privatliv. Desuden er det usandsynligt, at folk stiller spørgsmålstegn ved, hvor lang tid du bruger på toilettet.

De fleste har brug for lidt tid for sig selv i løbet af dagen, og derfor kan mange lide at tilbringe lidt ekstra tid på toilettet for at finde ro i en travl hverdag.

Dog advarer flere eksperter nu om at bruge for lang tid på toilettet. Det kan faktisk øge risikoen for at udvikle hæmorider.

Hvis du læser dette, mens du sidder på toilettet og allerede har siddet der i fem minutter, er det måske på tide at komme videre.

Ifølge Mayo Clinic kan det at sidde længe på toilettet eller presse for hårdt for at få noget ud øge risikoen for hæmorider, hvilket kan være meget smertefuldt.

Hvis du sidder og presser i lang tid, kan det skabe pres på venerne omkring anus, hvilket kan føre til forskellige sundhedsproblemer. Derfor er det naturligvis vigtigt at undgå dette.

Dog vil de fleste af disse negative virkninger forsvinde af sig selv med tiden. Men det er ikke altid tilfældet, og du kan være nødt til at konsultere en læge.

Risikoen for at udvikle hæmorider stiger i takt med alderen. Hvis du er fysisk inaktiv, øges risikoen også, så en aktiv livsstil er bestemt noget at stræbe efter.

Derudover er det en fordel at have en sund kost. Uden at gå for meget i detaljer bør du prioritere en kost rig på fibre, da det vil gøre toiletbesøg mindre anstrengende.

Hvis du har siddet på toilettet i fem minutter uden at kunne få noget ud, kan det være et tegn på, at du ikke er fysisk aktiv nok. I så fald bør du øge mængden af motion.