Du gør det sandsynligvis forkert: Sådan skal tøjet hænge på tørrestativet for at tørre hurtigst

04/08/2023 07:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Denne fejl begås nok af mange

Mest læste i dag

Uanset om målet er at spare penge, tage hensyn til miljøet eller af andre årsager, kan man finde mindst ét tørrestativ i næsten ethvert danske hjem.

Det er en oplagt idé at give tørretumbleren en fridag og i stedet hænge tøjet op på en række, så luften kan udføre arbejdet for os, især i sommermånederne, hvor temperaturerne er højere, og solen kan hjælpe til.

Men mange af os begår en vigtig fejl, når vi hænger tøjet op – en fejl, der gør, at tøjet tager langt længere tid om at tørre ordentligt, før det kan lægges sammen eller hænges i skabet!

Vi glemmer afstanden

Det virker måske som en god idé at få plads til så meget tøj som muligt ved at hænge det tæt og præcist over de hvide plasticsnore, der normalt er på et tørrestativ. Men problemet er, at tøjet ikke får tilstrækkelig luftgennemstrømning på den måde.

Hvis vi vil lade naturen og luften tørre vores tøj, skal vi give den optimale betingelser. Det er bare ikke tilfældet, når de hvide snore er så tynde, at der kun er få millimeters afstand mellem stoffet.

Løsningen er derfor at bruge mindst to, og helst tre, af de hvide snore, når vi hænger tøjet til tørre. Jo mere afstand der er mellem stoffet, jo bedre kan luften cirkulere, og jo hurtigere tørrer tøjet.

Hvis du vil fremskynde tørreprocessen yderligere, kan du enten placere tørrestativet udenfor i nogle timer eller i det mindste sørge for, at det står et sted med god udluftning.

Det giver ekstra luft til at fjerne fugten fra tøjet og samtidig mindsker det risikoen for skimmelsvamp i boligen.

Kilde: Avisen.dk