Derfor bør du placere p-skiven nederst i højre hjørne

20/09/2023 15:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Hvis du har spekuleret på, hvorfor det er nødvendigt at montere p-skiven sådan, at du næsten skal strække dig over instrumentbrættet for at justere den, så bør du følge med her.

Mest læste i dag

Hvis p-skiven er fastgjort på forruden - som de fleste p-skiver er - SKAL den placeres i det nederste højre hjørne.

Dette virker helt usammenhængende, når man betragter det fra førerens perspektiv, da det er næsten umuligt at nå, hvis man er alene i bilen.

Så hvorfor skal den være der?

Dette spørgsmål har en af TV2 Lorry's læsere undret sig over, og mediet har fundet svaret.

"Reglerne om parkeringsskiver har eksisteret i nogle år, og det er ikke Vejdirektoratet, der har fastlagt dem," forklarede Vejdirektoratet til mediet og forklarede samtidig årsagen til, at p-skiven skal placeres, som den skal.

For det første skal den sidde i højre side for p-vagtens skyld.

Generelt skal man parkere i højre side af vejen, når man udfører en kantstensparkering, og derfor er det sikrest for p-vagten, hvis p-skiven også er placeret i højre side.

På den måde undgår p-vagten at skulle bevæge sig ud på kørebanen.

Derudover skal p-skiven placeres nederst på forruden, hvilket er til førerens fordel, da en p-skive, der er monteret højere op, kan blokere udsynet.

"En højere placering af en fastmonteret parkeringsskive kan mindske udsynet fremad og i visse tilfælde medføre, at føreren overser en cyklist eller fodgænger," forklarede Vejdirektoratet.

Udover at p-skiven skal sidde nederst til højre (medmindre den ikke er fastgjort. I så fald skal den blot "placeres umiddelbart inden for forruden"), er det naturligvis også vigtigt at huske at indstille den korrekt.

Dette kan undgås ved at bruge en elektronisk p-skive, der indstiller sig selv, men det er vigtigt at huske at fjerne den gamle p-skive.

Det er nemlig forbudt at have mere end én p-skive, og hvis man gør det, kan det resultere i en bøde.