Brug af disse shampooer for ofte kan forårsage hårtab

20/04/2024 09:32

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Enhver, der har brugt tørshampoo, ved, at det er praktisk på travle dage. Hvad mange ikke ved er, at det kan skade hovedbunden.

Mest læste i dag

For nylig talte en ekspert i en video på TikTok om konsekvenserne af overdreven brug af tørshampoo. I denne forbindelse advarede hun om, at det kun bør bruges lejlighedsvis og når der ikke er andre muligheder.

Dette skyldes, at hovedbunden allerede ophober meget snavs. Dette omfatter blandt andet døde celler, skæl, sved og olie. Hvis man oven i købet anvender tørshampoo dagligt, vil det blot resultere i, at der ophobes endnu flere rester.

Derfor anbefaler eksperten, at produktet kun anvendes som en midlertidig løsning ved nødsituationer. Samtidig slog hun fast, at det er nødvendigt at vaske håret ofte for at fjerne alle urenheder.

Tørshampoo er sikkert at bruge, men det kan ikke erstatte traditionel shampoo. Derfor er det vigtigt, at du ikke bruger det på den måde.

Desuden advarede eksperten om, at tørshampoo 'ikke bør bruges som et middel mod fedtet hår, da hovedbunden har brug for denne olie for at håret kan vokse'.

Ifølge eksperten på TikTok er 'overdreven afhængighed' af tørshampoo en stor årsag til hårtab hos teenagere og kvinder i 20'erne. Hun understregede igen, at det er nødvendigt at bruge det med 'meget stor omhu'.

Denne teori understøttes af andre eksperter, der har advaret om, at hvis man ikke renser hovedbunden ordentligt med tilstrækkelig hyppighed, kan det skabe problemer som afskalning, kløe og dermed hårtab.

Med andre ord er der intet problem i at bruge tørshampoo en eller to dage mellem hårvask. Til gengæld anbefales det klart, at man foretager en såkaldt dobbeltrensning, når man vasker sit hår, hvis man har brugt tørshampoo.

I denne forbindelse er det også en rigtig god idé at sørge for at massere hovedbunden med et passende redskab og passer på håret på den bedste måde.

Når du skal vælge produkter til dit hår, er der flere ting at holde øje med. Det skyldes blandt andet, at 'mange af dem er fyldt med talkum, der forårsager ødelæggelser på hovedbunden', forklarede hun. Det gør, at håret kan blive svækket.