Bilforhandler afslører: Sådan bruger du denne knap korrekt

18/02/2024 18:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Sandhaven Car Sales
Én helt særlig knap, som findes i de fleste biler, kan gøre din sommer meget mere overkommelig.

Mest læste i dag

De fleste biler er udstyret med en knap, der viser en bil med en buet pil ind i eller rundt om den, som vist på billedet nedenfor:

Foto: Sandhaven Car Sales

Mange er måske ikke klar over, hvad denne knap gør, og endnu færre ved, hvornår den skal bruges. Nu har en bilforhandler imidlertid afsløret formålet med denne knap.

I et opslag på Facebook har 'Sandhaven Car Sales' afsløret, at det er en "recirkulationsknap," som bruges til at vælge, om bilens aircondition (AC) skal recirkulere luften inde i bilen eller hente frisk luft udefra.

Når man trykker på knappen, genbruger bilens AC-system luften inde i bilen i stedet for at hente frisk luft udefra. Det er vigtigt at vide, hvornår systemet skal anvende denne funktion.

"[...] det nemmeste svar er at bruge den [red. knappen] om sommeren og slukke den om vinteren," skriver bilforhandleren om knappen. Bilforhandleren forklarer, at på varme dage bruger AC-systemet unødige ressourcer på at køle varm luft udefra ned, hvis knappen ikke er aktiveret - og omvendt om vinteren.

"Ved at bruge recirkulationsknappen vil din bil blive hurtigere kølet ned, og det vil mindske slidet på dit AC-system," lyder det yderligere i opslaget.

Derudover deles der et ekstra tip til hurtig afkøling af bilen, hvis den har stået i solen i lang tid.

Ifølge bilforhandlere er det bedst at "rulle vinduerne ned og slukke recirkulationsknappen i de første par minutter [...] for at fjerne den [...] varme luft inde i bilen, før man tænder for recirkulationsknappen igen."

Det er også vigtigt at aktivere knappen, når man holder i kø - også om vinteren - da man ellers risikerer at trække forurenende stoffer og kulilte fra trafikken ind i bilen.

"Studier viser, at man mindsker mængden af forurenende stoffer i bilen med 20 procent ved at recirkulere sin AC, når man holder i kø," skriver bilforhandleren i opslaget, som kan læses nedenfor: