Vanvittig motorcyklist: Kørte 300 km/t og flygtede fra politiet

20/04/2021 10:28

|

Redaktionen

Mest læste i dag

Selvom den vanvittige motorcyklist ikke blev fanget på fersk gerning, så har politiet alligevel valgt at rejse tiltale mod en 26-årig mand fra Glostrup.

Det er Københavns Vestegns Politi, der har rejst sigtelsen mod motorcyklisten. Politiet forbinder motorcyklisten tilkørsel på op mod 300 kilometer i timen, hvor den formodede motorcyklist kører blandt andre trafikanter på en motorvej. Politiet har beslaglagt den motorcykel, de mistænker anvendt ved kørslen.

Baggrunden for sigtelsen er en video, der florerede på internettet i begyndelsen af april. Her ser man en motorcykel køre på baghjulet, flygte fra politiet og køre omkring 300 km/t.

En 26-årig mand fra Glostrup er nu blevet anholdt og sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven. Derudover er han sigtet i forbindelse med straffelovens bestemmelser om at bringe andres liv og helbred i fare. Her er der risiko for fængselsstraf.

Da manden blev anholdt, beslaglagde efterforskerne ligeledes en motorcykel. Denne motorcykel mener politiet, er den der er anvendt ved kørslen på videoen. Politiet inddrog også den 26-åriges førerret. Det afgøres først senere, om motorcyklen bliver konfiskeret.

Den pågældende video er optaget en aften i august i 2020. Det betyder, at den hensynsløse kørsel er sket før den nye strafskærpelse for vanvidskørsel. Den trådte i kraft 31. marts i år.

Straffelovens §252 siger i den forbindelse: "Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed."