Svindel med afgifter: Tre personer anholdt

22/03/2022 10:38

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har anholdt og sigtet en mand og to kvinder i sag om grov unddragelse af moms og registreringsafgifter og bedrageri.

En 49-årig mand, en 50-årig kvinde og en 21-årig kvinde er i går blevet anholdt og sigtet for at have overtrådt flere straffelovsbestemmelser vedrørende grov økonomisk kriminalitet for næsten 200 mio. kr. 

De anholdte er blandt andet sigtet for grov momssvig, skyldner- og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, groft bedrageri samt svig med covid-lønkompensation.

Der er i forbindelse med anholdelserne sket ransagninger flere steder i Danmark, herunder i Sydøstjylland og i København. Ransagningerne fortsætter hen over dagen i dag. 

”Der er tale om en særdeles omfattende sag, som kan have betydet store tab for både statskassen og flere private virksomheder. Vi er derfor meget tilfredse med dagens anholdelser og ransagninger,” siger vicepolitiinspektør Andreas Mollerup. 

De anholdte fremstilles ikke i grundlovsforhør. De anholdte forventes løsladt senere i dag.

Anholdelserne og ransagningerne sker i koordineret samarbejde med Sydøstjyllands Politi og efter længere tids efterforskning først i Sydøstjyllands politi og herefter i SØIK, nu NSK.

Efterforskningen i sagen fortsætter, og NSK kan derfor ikke kommentere sagen yderligere. 

 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3).