Så mange atomvåben har Rusland sammenlignet med andre store nationer

28/02/2022 18:40

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Hvor mange atomvåben Rusland har sammenlignet med Storbritannien, USA, Europa og resten af ​​verden
Den russiske præsident anklagede USA og dets allierede for at ignorere hans krav om at forhindre Ukraine i at blive medlem af NATO og tilbyde Moskva sikkerhedsgarantier

Den russiske præsident, Vladimir Putin, udsendte en rystende advarsel til vestlige nationer om, at handlingen i Ukraine ville føre til "konsekvenser, de aldrig før har set"

Det har udløst frygt for, at Rusland kunne bruge atomvåben mod sine fjender.

Ruslands atomvåben inkluderer interkontinentale ballistiske missiler, eller ICBM'er, som har evnen til at skade i tusindvis af kilometer.

Data produceret af Arms Control Association hævder, at både Rusland og USA har tusindvis af atomvåben, mens Storbritannien, Frankrig og Kina også har hundredvis.

Royal Navy's Trident-klasse atomubåd, Vanguard, er en del af det britiske atomafskrækkende middel.


Hvordan er russiske atomvåben sammenlignet med resten af ​​verden?

Rusland - 6.257
Amerika 5.550
Storbritannien - 225
Frankrig - 290
Kina - 350
Israel - 90
Pakistan - 165
Indien - 156
Nordkorea - 40
Ukraine har ikke atomvåben.

Efter afslutningen på den kolde krig i 1991 og opløsningen af ​​Sovjetunionen - som Ukraine var en del af - blev et stort antal atomvåben efterladt i Ukraine af Moskva.

Ukraine tog dog beslutningen om at skille sig af med våbnene og valgte i stedet at afskaffe atomvåben.

Storbritanniens nukleare afskrækkelsesmiddel er baseret i Royal Navy, der opretholder mindst én atombevæbnet ballistisk missil-ubåd i havet og uopdaget til enhver tid.

Muligheden for, at atomvåben bliver brugt, er stadig usikker, da de sandsynlige ødelæggelser fra begge sider opvejer omkostningerne ved enhver fordel, der kan opnås ved at bruge masseødelæggelsesvåben.