Politi ransager flere adresser

26/01/2022 14:55

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

I går tirsdag den 25. januar 2022 fortog Fyns Politi en koordineret aktion målrettet narkotika på Ærø. Aktionen kommer efter tæt samarbejde mellem Fyns Politis Centrale Forebyggelse, lokalpolitiet på Ærø, Ærø kommunes SSP, HF/VUC Ærø og Navigationsskolen i Marstal samt flere måneders efterforskning ved lokalpolitiet i Svendborg.

Under aktionen ransagede Fyns Politi 10 adresser i og omkring Marstal. Her blev der på en adresse sigtet og anholdt to personer for besiddelse af 1½ kilo hash, knap 1 kg pot og forudgående salg af ca. 5 kg hash. Der er tale om to lokale – en kvinde og en mand i 50’erene. 

På en anden adresse blev der sigtet en person for ½ kilo hash, 100 g pot og produktion af 7 stk. skunkplanter. På yderligere tre adresser blev der fundet mindre mængder hash, skunk, LSD og kokain. I alt blev 8 personer sigtet, hvoraf i alt 3 personer blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg og 1 person blev sigtet for forudgående salg af ikke under 100 g kokain og flere kilo hash og skunk. Sidstnævnte mistænkes for at have en ledende rolle i salg af narkotika bl.a. via Snapchat på Ærø. Der er tale om en mand i 20’erne, der bor på Ærø, som er løsladt igen men fortsat sigtet.

Sideløbende med ransagningerne og efter aftale med skolernes ledelse blev HF/VUC Ærø og Navigationsskolen med tilhørende skolehjem/kollegie i Marstal besøgt med narkohunde. Der blev ikke fundet euforiserende stoffer ved denne del af aktionen.

Politikommissær Ian Kabbel ved Fyns Politi i Svendborg var med til aktionen, og han er godt tilfreds med resultatet: - Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både de lokale myndighede på Ærø og uddannelsesinstitutionerne omkring den her aktion, og det vil vi gerne kvittere for. Derudover så vil vi gerne opfordre de borgere på Ærø, der ligge inde med konkrete oplysninger om fx salg eller produktion af narko til at gå til de lokale betjente, der er på øen. Det vil være en hjælp i vores videre efterforskning. 

Fyns Politi kan kontaktes på 114. Her kan man bede om at komme til at tale med en fra det lokale på Politi på Ærø. Man kan også tippe Fyns Politi med oplysninger via politi.dk.