Mand uddeler sæd: Nu er han tiltalt

12/01/2022 09:00

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

En 54-årig mand er ved retten i Herning tiltalt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for patientsikkerhed.

På baggrund af en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed og politiets senere efterforskning er en 54-årig mand tiltalt for, i en periode fra oktober 2017 til marts 2020, at have transporteret og leveret sæd til kvinder i Danmark uden at have tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilket er en overtrædelse af Vævsloven.

Håndtering af væv og celler – herunder sæd – må kun ske med tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed blandt andet af hensyn til at sikre sundhed, kvalitet og sikkerhed hos de mennesker, der behandles med doneret væv og celler og for at sikre, at der ikke sker overførsel af sygdomme.

Manden er desuden tiltalt for at have fungeret som sæddonor fra mere end én sædbank, hvilket ikke er tilladt af hensyn til at sikre, at antallet af børn født af samme donor begrænses, og at der sker en geografisk spredning af graviditeter opnået med samme donor.

Hvis manden findes skyldig i tiltalen, står han til en bøde på 100.000 kroner.

Sagen skal for retten i Herning den 31. januar 2022, hvor der også forventes at falde dom.

Særligt til pressen

Det vil være muligt at få interview med sagens anklager, når der er faldet dom. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer.