Mand fængslet i tre år efter fund af pistol og stoffer

01/09/2021 09:20

|

Christina Hansen

Foto: Shuterstock

Mest læste i dag

En ulovlig u-vending endte med at føre politiet på sporet af flere stoffer og en pistol, der lå gemt hos en 25-årig mand.

Nu er han blevet idømt tre års fængsel.

Det var den 17. marts, at en opmærksom patrulje fik øje på en bilist, der kørte noget usikkert på Skanderborgvej i Viby, og da han foretog en u-vending frem for rødt lys, dirigerede betjentene ham ind til siden. 

Bag rattet sad den 25-årige mand, der viste sig at være påvirket af både alkohol og narko, i øvrigt var han frakendt førerretten, det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Betjentene kunne se en pose med hvidt pulver ligge synligt fremme, og bilen blev ransaget, og den 25-årige visiteret. 

Ud over posen med pulveret, der viste sig at være kokain, beslaglagde betjentene mandens to mobiltelefoner, hvorefter de besluttede også at ransage mandens hjem i Viby.  

Her fandt politiet flere poser med i alt 90 gram kokain og nogle plader med i alt 1,5 kilo hash samt en del salgsposer og nogle digitalvægte.

Derudover lå der en pistol gemt i en taske, hvor der også lå flere patroner.

En nærmere undersøgelse af mobiltelefonerne viste korrespondancer, der dokumenterede narkosalg. 

Skærpende omstændigheder

Den 25-årige blev varetægtsfængslet dagen efter sin anholdelse, og mandag blev han i Retten i Aarhus dømt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.   

”Retten lagde vægt på, at den 25-årige tidligere er dømt for vold og besiddelse af kniv, og at han havde været i besiddelse af et skydevåben samtidigt med, at han som narkohandler befandt sig i et miljø, hvor våben kunne blive anvendt. Der er tale om meget alvorlig kriminalitet, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 25-årige erkendte besiddelsen af stofferne og pistolen, men mente ikke, at der var tale om skærpende omstændigheder. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Han kærede ikke beslutningen om at varetægtsfængsle ham frem til, han kan påbegynde afsoningen.