Helle Thorning Schmidt tilgiver sex med 15-årig

04/10/2021 10:24

|

Christina Hansen

Foto: Steen Brogaard

Mest læste i dag

Da Helle Thorning Schmidt tilbage i sin tid, som Socialdemokratisk leder hørte at Jeppe Kofoed havde haft sex med en 15-årig, blev hun rasende.

Helle Thorning Schmidt var formand for Socialdemokratiet, da hun fik at vide at den dengang 34-årig Jeppe Kofoed havde haft sex med en 15-årig pige i forbindelse med et DSU-stævne.

"Det blev jeg rasende over, og jeg tænkte, at det var virkelig klamt, og at han var en idiot," siger Thorning i bogen.

Hun synes dog også at den nuværende udenrigsminister Jeppe Kofoed har sagt undskyld og har udstået sin straf, og dermed mener hun, at man sagtens kan forsvare, at Jeppe Kofoed er udenrigsminister i dag.

I dag mandag udkommer Helle Thornings Schmidt med bogen "Blondinens betragtninger", der handler om køn, feminisme og #MeToo.

I bogen reflekterer hun over Jeppe Kofoeds nuværende ministerpost.

"Jeppe sagde undskyld og oplevede en sanktion, der i datiden blev opfattet som meget hård (...) Siden blev han valgt flere gange med fine valg - også som kandidat til Europa-Parlamentet. Vælgerne har altså sagt god for Jeppe mange gange skriver Helle Thornings Schmidt.

- Jeg synes, det var rigtigt, at han blev spidskandidat til Europa-Parlamentet, og jeg synes godt, at man kan forsvare, at han er blevet minister i en ny regering, siger Helle Thorning-Schmidt.

I bogen beskriver Helle Thornings Schmidt hendes reaktion da hun i 2008 blev orienteret om at Jeppe Kofoed havde haft sex med en 15-årig pige ved et DSU-stævne.

Flere partier i Folketinget har i forbindelse med udnævnelsen af Jeppe Kofoed som udenrigsminister taget afstand fra dette.

I din tid sagde De Radikale og Alternativet at de aldrig ville have udpeget Jeppe Kofoed som minister.

Sidste år sagde De Radikale og Alternativet, at de aldrig ville have udpeget Jeppe Kofod som minister i den nuværende regering.

I bogen skriver Helle Thorning Schmidt at man burde have undersøgt kulturen i partiet.