Groft hæleri: Stjal dette for 185.000 kroner

23/11/2021 09:44

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

To ukrainske mænd idømt fængsel og udvisning i sag om groft hæleri

De to mænd blev anholdt i en varevogn nær grænsen med 31 dyre kvalitetscykler, der var hentet på Fyn.

To ukrainske mænd på 28 og 29 år blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt otte måneders fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for dels groft hæleri, dels forsøg på groft hæleri.

De to personer blev anholdt den 22. september i en varevogn på Årslev V rasteplads på Sønderjyske Motorvej nær Aabenraa af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Stjålet på Fyn

I køretøjet var der i alt 31 dyre kvalitetscykler til en samlet værdi af cirka 185.000 kroner, som de to mænd tidligere på dagen havde hentet på Fyn, hvorefter de var på vej ud af Danmark.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen kunnet dokumentere, at 15 af de 31 cykler var meldt stjålne, 14 af cyklerne var stjålet i Odense, mens en enkelt cykel var stjålet i Søborg.

Efterforskningen har været varetaget af UKA Vest, da der var tale om en sag vedrørende omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse, og hvor tyverierne er sket flere steder i Danmark.

Den 29-årige erkendte, mens den 28-årige nægtede sig skyldig. Begge modtog dog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.