Brødre tiltalt for voldsomt drab på Bornholm

13/11/2020 12:17

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

I en sag der har vagt stor opsigt landet over, er to brødre nu tiltalt for et drab der fandt sted på Bornholm i juni

Det blev hurtigt en sag der ramte hele Danmark. En 28-årig dansk-tanzaniansk mand blev slået ihjel, af hvad der senere hen viste sig at være to brødre, manden tidligere var venner med.

Den 28-årige Phillip Mbuji Johansen, skulle den. 23 juni mødes med de to brødre på henholdsvis 23 og 25 år for at tænde et bål og drikke øl i Nordskoven på Bornholm.

Det endte altså helt anderledes, og tidligt morgenen efter, kunne en forbipasserende gøre en forfærdelig opdagelse, da liget af den 28-årige mand blev fundet.

Hadforbrydelse?

Drabet kom ekstra meget i fokus, både i Danmark, og steder rundt om i verden, da Phillip Mbuji Johansen er halv tanzanier, blev der hurtigt spekuleret i hvorvidt drabet var racemotiveret, og om det derfor skulle kategoriseres som en hadforbrydelse.

Men politiet oplyser altså nu, at det ikke er tilfældet. – ” Jeg mener ikke, der kan føres bevis for en hadforbrydelse, når de har været venner i så lang tid,” - Udtaler chefanklager Benthe Pedersen Lund til TV 2.

Mangeårigt venskab

Grunden til at de to brødre ikke skal tiltales for en hadforbrydelse oven i drabet, skyldes det længerevarende venskab, de involverede imellem.

Det er noget der har været til stor debat. Særligt efter det tidligere kom frem i grundlovsforhør, at offeret var blevet mishandlet inden han døde.