21-årig påkørte betjent under en eftersættelse

02/02/2022 10:04

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod den nu 21-årige mand, der i juni blev anholdt og sigtet for at have påkørt en politibetjent under en eftersættelse i Aarhus.

Den 18. juni 2021 endte en eftersættelse af en bil med, at en 31-årig mandlig politibetjent fra Østjyllands Politi blev påkørt med så voldsom kraft, at han pådrog sig alvorlige og livstruende skader. En dengang 20-årig mand blev efterfølgende anholdt og varetægtsfængslet, hvilket han har været siden.

Der er nu rejst tiltale i sagen, og den nu 21-årige mand er blandt andet tiltalt for med en hastighed på mindst 80 km/t at have kørt frem for rødt lys mellem to vognbaner i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej. Her påkørte han betjenten, der befandt sig i krydset i forbindelse med, at politiet forsøgte at få standset bilen. Han er også tiltalt for efterfølgende at køre fra stedet og undlade at hjælpe den sårede betjent.

Den 21-årige mand er ligeledes tiltalt for en række andre forseelser begået forud for påkørslen af politibetjenten herunder; forsætlig påkørsel af en anden politiassistent, og for at have forvoldt fare for liv og førlighed for to bilister, der måtte reagere hurtigt for at undgå påkørsel, og for en tredje bilist, der blev påkørt, mens han holdte for rødt lys.

”Der er tale om en ganske alvorlig sag, hvor flere personers liv og førlighed blev bragt i fare, og hvor en politibetjent blev alvorligt kvæstet, var i livsfare og har ligget i koma i længere tid,” siger anklager Bjørn Fogh Sørensen.

Den nu 32-årige mandlige politibetjent er i dag i bedring. Han er ved bevidsthed, dog uden førerlighed, men er i et genoptræningsforløb, hvor langtidsudsigterne endnu er uvisse.

27 andre lovovertrædelser

Den 21-årige mand er også tiltalt for yderligere 27 forhold begået i tidsrummet fra 6. august 2020 til 28. oktober 2021.

14 af de 27 øvrige forhold er overtrædelser af færdselsloven. Den 21-årige mand er blandt andet tiltalt for tre gange at have kørt over for rødt lys, at have kørt i en busbane, at have brugt en venstresvingsbane til ligeudkørsel, at have kørt 117 km/t på Ringvejen, hvor man må køre 70 km/t, og for brug af håndholdt mobil under kørsel.

Otte af forholdene er overtrædelser af straffeloven. Der er rejst tiltale for tre overtrædelser af § 121 og en for § 119 stk. 4, der omhandler henholdsvis fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Derudover er den 21-årige mand tiltalt for ulovlig tvang og vold mod en kvinde, for tyveri, for hærværk og for ulovlig kontakt til indsatte i arresten.

De resterende fire forhold er; to overtrædelser af våbenloven, en overtrædelse af fyrværkeriloven, samt en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anklagemyndigheden har rejst sagen som en nævningesag, da man vil gå efter mindst fire års fængsel.