20 dagbøder: Pædagogstuderende dømt for uagtsomt manddrab

19/03/2021 15:46

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 24-årig pædagogstuderende er blevet idømt en straf på 20 dagbøder af 300 kroner, for at have efterladt den 20-årige multihandicappede Sofie Frydensberg i et skoldhedt badekar.

I sommeren 2019 mistede den 20-årige kvinde på grusom vis livet, efter at være blevet efterladt i et badekar med alt for varmt vand.

Nu er der fældet dom i sagen.

Den 24-årige pædagogstuderende er blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab, og idømt 20 dagbøder på hver 300 kroner.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad skete den forfærdelige ulykke, da den pædagogstuderende skulle bade den 20-årige kvinde, der blev hjulpet i bad, og den pædagogstuderende forlod derefter den handicappede kvinde i 10 minutter for at hjælpe en anden borger.

Da den pædagogstuderende kom tilbage, synes alt angiveligt at være fint, og medarbejderen forlod derfor rummet igen.

Senere blev Sofie Frydensberg fundet med andengradsforbrændinger over store dele af kroppen, og med opkast i mund og svælg.

Vandet hun blev fundet i, flere timer efter blev målt til at være 36 grader varmt, men en brandmand målte vandet fra hanen til at være indstillet på hele 52 grader.

Sofie Frydensberg var ikke i stand til at tale, og kunne heller ikke hjælpe sig selv ud af det alt for varme vand, og døde derfor, efter en endnu ukendt periode i badekarret.