Alarmerende statistik: Hunde står bag flere og flere angreb

18/08/2023 16:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er en bekymrende udvikling som er i gang.

Mest læste i dag

De seneste år har set en betydelig stigning i antallet af hundeskader, samtidig med at erstatningernes omfang aldrig har været højere. Dette fremgår af nylige data leveret af DFIM til Gjensidige. Desuden indikerer en ny undersøgelse, at mange danskere har været vidne til situationer, hvor hundeejere har haft svært ved at kontrollere deres hunde.

Hundens rolle som danskernes loyale følgesvend er blevet tydeligere i de seneste år, hvor antallet af hundeejere her i landet er steget. Men i takt med den stigende ejerandel af hunde, er antallet af hundeskader også markant forøget.

I 2020 var der omkring 6600 tilfælde af hundesrelaterede skader, hvilket steg til hele 7900 tilfælde sidste år.

Dog er det ikke blot antallet af tilfælde, der er i vækst. Erstatningerne i forbindelse med disse skader har ligeledes nået rekordniveauer, nu gennemsnitligt over 5000 kroner. Dette erklæres af Gjensidige gennem en pressemeddelelse via Ritzau.

"Hunde er kærlige væsner, og derfor bør de behandles med omsorg og respekt, hvilket inkluderer at bruge tid på deres opdragelse og tilsyn, især når man færdes blandt andre. Der hviler et ekstra ansvar på dem, der har deres hunde uden snor," påpeger Henrik Sagild og betoner samtidig, at det kan være udfordrende at undgå materielle skader, især i tilfælde af hvalpe.

Det især de løse hunde, der ofte giver anledning til beklagelige situationer og utryghed blandt danskerne.

Dette fremgår af en ny undersøgelse udført af Kantar Public for Gjensidige.

Hver tredje dansker svarer, at de har oplevet situationer, hvor hundeejere har mistet kontrollen over deres hunde, mens hver femte rapporterer, at hundens adfærd har fået dem til at føle sig utrygge.

Henrik Sagild mener, at disse tal bør anspore til eftertanke hos den enkelte hundeejer.

"Ansvaret for hunden ligger altid hos ejeren, og det indebærer at sikre, at hunden ikke er til gene for andre mennesker eller skaber utryghed. Forskellige mennesker har forskellige grænser for interaktion med hunde og andre husdyr, hvilket betyder, at du skal have fuld kontrol, selvom du befinder dig et sted, hvor hunden må løbe frit," udtaler han.