Stueindretning: Sådan gør du din stue hyggelig

11/10/2022 09:11

|

Valdemar

Foto: Annoncør

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Stuen er det rum, hvor vi i Danmark ofte samles om hygge og kvalitetstid med familie og venner. Derfor er stuen det rum, der gerne må indbyde til hygge, og give rum til afslapning. Der er et utal af muligheder for, hvordan det kan se ud, når du skal indrette din stue hyggeligt.

I denne guide får du fem tips til en hyggelig stueindretning, så du kan vælge netop de ting, der får hyggen frem i din stue.

1.     Hvad skal stuen bruges til?

Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvordan du vil bruge din stue. Skal det være omdrejningspunkt for venner og familier at mødes, eller skal der være plads til alenetid i et læsehjørne?

Gør dig nogle tanker om, hvad netop din stue skal bruges til. På den måde kan du få et overblik over, hvilke ting du skal købe, for at gøre din stue hyggelig ud fra dine behov og din personlighed.

2.     Hvad har du plads til?

Før du investerer i møbler og inventar skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvad du rent faktisk har plads til.

Mål din stue op i hvert hjørne, så du kan gå ud og købe den inventar, der passer netop til din stue. Dernæst kan du tegne en skitse af din stue i målestoksforhold, som du kan tage med ud i butikken, når du skal ud at købe inventar. Det gør det lettere for dig at vide, hvor meget plads du har at gøre med, og hvilke møbler der vil passe ind i størrelsen.

3.     Væg de rigtige møbler

Din stues møbler spiller en stor rolle i at skabe den rette, hyggelige stemning. Derfor er det vigtigt at prioritere stuens møbler, som noget af det første. Møblerne skal gerne være både komfortable og passe ind i din stil.   

Lænestolen

Her kan en lænestol kombinere de to ting. Lænestolen kan bidrage med et stilfuldt udtryk, og samtidig være behagelig at sidde i efter en lang dag.

Lænestolen Tango fra Scapa er et tidløst valg, som passer godt til det moderne hjem. Samtidig er stolens materiale, imiteret fåreskind, med til at du kan læne dig tilbage i stolen, og nyde en hyggestund i høj komfort.

Hjørnesofa med chaiselong

Hvis du ønsker at skabe en TV-stue, kan du med fordel kombinere lænestolen med en sofa.

Hvis du har en større stue og ønsker at udnytte sofaen i rummet, så er Symfoni hjørnesofa med chaiselong et godt bud. Sofaen har chaiselong, så du kan smække benene op og slappe helt af, eller have plads til det helt store selskab.

4.     Giv luft til møblerne

Hvis du ønsker at skabe en social stue, hvor fællesskab er i fokus omkring din sofa, er der en simpel måde at gøre det på.

Stil dine møbler 10-15 cm væk fra din stues hjørner og helst også fra væggen. Det stiller møblerne og sofaen i centrum, og gør det oplagt, at det netop er dét sted, der bliver omdrejningspunkt for det sociale i rummet. Det skaber desuden luft og orden i din stues udtryk, og udover det, giver det mulighed for at dine møbler kan ånde.

5.     Brug tekstiler for ekstra hygge-effekt

Pynt er essentielt for hygge, og her er tekstiler virkelig noget, der kan gøre en forskel for stuens udtryk.

Vælg puder, tæpper og plader til at pynte i og omkring din stue, og find de farver, der passer til resten af din stues stil. Et flot gulvtæppe danner et fint fundament for centrering af sofaen, og puder og tæpper skaber komfort og hygge for dem, der slænger sig i den.

Men husk, at pynt også kan blive for meget. For meget pynt kan skabe et rodet udtryk og i sidste ende resultere i, at din stueindretning ikke indbyder til hyggestunder. Fokus derfor først på at vælge den rette sofatype til din bolig, og dernæst kan du investere i noget pynt i form af tekstiler der bidrager til hygge i sofaen.