Lav det perfekte bål i haven

31/10/2022 11:12

|

Redaktionen

Foto: Annoncør

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Hvem elsker ikke et hyggeligt bål? Saml familien eller dine venner omkring et knitrende bål i din have og mærk, hvordan fællesskabet styrkes, og hyggen spredes. Læs med her og lær at lave dit eget bål i haven og få inspiration til at lave lækkert mad på bålet!

Sådan får du bål i haven

Vil du lave et hyggeligt samlingspunkt i haven, kan et bålfad være den rette løsning, og her findes mange forskellige muligheder online ved køb af bålfad og tilbehør. Her har du mulighed for at flytte bålstedet efter behov, og desuden er et bålfad rigtig god til at tilberede mad i. Det smarte ved et bålfad er også, at det kan bruges i en lille have, da du ved et bålfad ikke behøves at overholde diverse regler omkring bål i haven. Ønsker du at lave dit eget bål i haven, skal du nemlig være opmærksom på, at der skal være mindst 10 meter til huse med hårdt tag og mindst 30 meter, hvis dit hus har et letantændeligt tag. Derudover skal der også være mindst 30 meter fra marker eller andet, som let kan antænde. Et hjemmelavet bål laves typisk med grus i bunden af et gravet hul, hvor der herefter placeres kampesten, som omkredser bålstedet.

Lav lækkert mad på bålet

Elsker du at tage aftensmaden med ud i haven ligesom mange andre danskere, så findes der mange lækre opskrifter hertil. Den klassiske er snobrød, da det både er nemt og enkelt samtidig med, at børnene knuselsker det. Ellers er det nemt at hive pølser og brød med ud på bålet, hvis man er vild med hotdog. Er man til det lidt mere avancerede, er grillspyd og grøntsager værd at overveje på et bålfad. Disse er især ekstra lækre, hvis man har mod på at lave en hjemmelavet dip som tilbehør.