Andrea kæmpede med migræne i 25 år: En simpel ændring i hendes kost ændrede alt

21/07/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
46-årige Andrea Henson havde døjet med migræne over halvdelen af sit liv, men nu har hun det ikke mere.

Mest læste i dag

Siden Siden 20’erne har Andrea lidt af så voldsomme migræneanfald, at hun har været fuldstændig hjælpeløs under anfaldene. I et tilfælde var anfaldet så alvorligt, at Andrea blev indlagt på hospitalet med mistanke om blodprop eller hjerneblødning.

Det var uden tvivl det værste anfald, jeg har haft. Jeg blev undersøgt på alle mulige måder, herunder en CT-scanning, siger Andrea Henson ifølge Sosialnytt.

Andreas anfald var helt uforudsigelige. De kunne opstå når som helst og vare fra 1 til 3 dage.

Når hun fik et anfald, var det så slemt, at hun ikke kunne arbejde. Men jobbet var netop det, der skulle redde hende.

Som kok i et cateringfirma skulle Andrea håndtere madintolerancer, så hun kunne imødekomme kundernes behov. En dag fortalte en ven hende om et laboratorium ved navn YorkTest, hvor man kunne teste sig selv for forskellige allergier.

Andrea tog hele sin familie med til laboratoriet for at få dem alle testet for eventuelle allergier. Hun så det som en god mulighed for at få et dybere indblik i forskellige allergier i forbindelse med sit job og samtidig få en bedre forståelse af hendes families helbred.

Resultaterne af testene ændrede Andreas liv. Det viste sig, at hun var allergisk over for kokosmælk og majs. Det interessante var, at netop disse fødevarer var årsagen til Andreas migræneanfald.

Jeg havde ingen anelse om, at fødevareintolerance kunne være årsagen til migrænen, fortæller Andrea.

Siden jeg begyndte på den nye diæt, har jeg gået fra at have ugentlige migræneanfald til næsten ingen anfald overhovedet. De forsvandt efter seks uger på den nye diæt. Det er fuldstændig utroligt, fortæller en glad Andrea.