Uopdaget skat på loftet? Dine gamle Pokémon-kort kan være mere værd end du tror

02/04/2023 20:20

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Du bør tjekke dine gamle Pokemon-kort, da de kan være tusindvis af kroner værd.

Mest læste i dag

Pokemon-kort var et stort hit blandt børn i løbet af 00'erne, og nu kan nogle af disse kort sælges for store summer.

Hvis du har en samling gemt på loftet, kan det være værd at tage et kig på – måske sidder du på en guldmine, du ikke kendte til.

Det skriver Sosialnytt.

Efter sigende blev den originale kortserie lanceret i Japan i oktober 1996, og fænomenet spredte sig til USA i 1999 og herefter resten af verdenen.

Now This is Money skriver, at de mere unikke kort kan være flere tusinde kroner værd.

På Barnebys, en søgemaskine til auktioner, er det dyreste kort noteret til 70.000 amerikanske dollars, svarende til cirka 480.000 danske kroner.

Der er selvfølgelig ikke meget værdi i det gamle paplegetøj, men på eBay er der folk, der forsøger at få millioner for deres kort. De fleste er dog betydeligt mindre værd.

Sådan finder du ud af, hvor meget dit Pokémon-kort er værd

Hvis du vil finde ud af, om dine gamle kort er værdifulde, kan du bruge hjemmesiden One37 PM's guide.

Først og fremmest bestemmes værdien ud fra, hvor sjældent kortet er. Der er visse indikatorer, der fortæller dig dette på kortet.

Næsten nederst på kortet eller i nærheden af navnet finder du et symbol, der angiver, hvor sjældent kortet er: en cirkel betyder, at kortet er almindeligt, en diamant betyder, at det er mindre almindeligt, mens en stjerne betyder, at det er mere sjældent.

Flere stjerner eller stjerner med kombinationer af bogstaver eller andre symboler betyder, at kortet er ekstra sjældent.

Start med at finde ud af navnet på Pokémon-figuren. Tjek derefter på kortets nederste linje, hvilket år kortet er lavet. Ifølge One37 PM er det kortene fra første udgave af basissættet fra 1999, der generelt er de mest interessante.

Der er flere forskellige kortsæt.

Til højre, lige ved siden af længde og vægt, er der en indikator, der fortæller dig, hvilket sæt kortet tilhører.

Hvis der ikke er noget logo der, lige under billedet af Pokémon-figuren, så er det et basiskort. Der har også været trykfejl, hvor kortene mangler symboler.

Helt nederst til højre på kortet finder du også et symbol, der angiver kortets nummer i sættet.

Således kan du slå dit kort op på eBay for at få en idé om, hvilken pris det vil sælge for på samlermarkedet.

På auktion til flere millioner

Da kortet, der regnes for verdens mest eftertragtede Pokemon-kort, for nylig blev sat på auktion med et startbud på 480.000 dollars (over tre millioner kroner), kom der ingen bud.

Det oplyser hjemmesiden GO Nintendo.

"Vi har set et par af disse meget dyre kort sælge før, men af ​​en eller anden grund blev ingen fristet denne gang," siger hjemmesiden om den mislykkede auktion. De antager, at de største købere på samlermarkedet har besluttet at afvente.

Ifølge GO Nintendo samarbejder eBay's online shoppingportal tæt med sælgeren af kortet og vil informere fansene, hvis kortet bliver sat til salg igen.

På Finn.no er der også flere samlere, der handler med Pokemon-kort. Det dyreste kort, de har til salg, koster 180.000 danske kroner.

Bulbapedia har en oversigt over alle kortsæt, der nogensinde er blevet lavet.