Opdagede du fejlen? Kæmpe brøler i Badehotellet

12/04/2023 12:06

|

Thea Andersen

Foto: Mike Kollöffel / TV 2
Det kan være svært at holde styr på alt, når man skriver en populær dansk tv-serie, så fejl sniger sig ind, f.eks. sangfejl i dette afsnit.

Mest læste i dag

Artiklen blev første gang udgivet i 2020.

Selv om holdet bag 'Badehotellet' går meget op i, at serien er historisk korrekt, er der alligevel fejl, der kan snige sig ind i.

Og det er sket i første afsnit, hvor Hr. Weyse, spillet af Jens Jacob Tychsen, synger sangen ”Take it easy, boy, boy,”.

Det skriver Dagens.dk.

Ifølge Niels Overgård, der er jazzblogger på jazznyt.com, er der imidlertid et problem med dette.

Sangen blev nemlig først indspillet i 1941, et år efter tidspunktet for handlingen i serien.

Niels Overgård mener derfor, at det ville have været umuligt for Hr. Weyse at kende sangen på det tidspunkt.

Holdet bag Badehotellet er dog ikke enige i denne vurdering.

De hævder, at Hr. Weyse, med sine gode kontakter og sin interesse for amerikansk musik, sagtens kunne have kendt sangen allerede i 1940.

I en mail til B.T. skriver Stig Thorsboe, der sammen med Hanna Lundblad står bag serien, følgende:

- 'Take It Easy' er fra 1940. Weyse er jo en mand med gode kontakter, så han kender selvfølgelig også Leo 'The Lion' Mathisen. Og så er det jo et sjovt tilfælde, at en af gæsterne spontant råber 'a big one' til sangens 'smoke a cigar', ganske som på Leos indspilning.

”Hr. Weyse” uenig

Selv Jens Jacob Tychsen, der spiller Hr. Weyse, er med på idéen om, at Weyse godt kunne kende sangen. Han skriver i en sms til B.T.:

- Weyse er jo en stor elsker og beundrer af de store amerikanske sange, og han har tit en evne til at få fat på dem meget hurtigt.

- Og nu er det jo fiktion, vi laver, så jeg vil da tro, at det er Leo Mathisen, der har stjålet den fra Weyse. Det kunne Weyse måske godt finde på at påstå i hvert fald, tilføjer han.

Det er i hvert fald en meget god slutning på historien, så Weyse i stedet er den, som har skrevet et af 2. Verdenskrigs helt store hits.