Nikolaj Coster-Waldau får hovedrolle som dansk kaptajn i ny stor Netflix-produktion

19/01/2021 13:21

|

Lukas Jepsen

Mest læste i dag

En af de nok bedst kendte danske skuespillere i verden, Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, har fået hovedrollen i en ny Netflix-film, der har udgangspunkt i et stykke Danmarkshistorie.

Det er ikke sikkert at navnet Ejnar Mikkelsen siger dig særligt meget, men hvis du har en Netflix-konto, ved du meget muligt snart en hel del mere om ham.

Ejnar Mikkelsen var en dansk polarforsker, der i starten af 1900-tallet drog på en ekspedition til det nordlige Grønland, efter en dansk-amerikansk konflikt om territorie. Amerikanerne mente at Grønland var delt op i to øer, og gjorde derfor krav på den formodede nordøstlige ø.

Det lykkedes Ejnar Mikkelsen at bevise at Grønland var en stor ø, men som man måske kunne forestille sig, har det ikke ligefrem været nemt at rejse de mange hundrede kilometer i det dybfrosne terræn, specielt ikke for over 100 år siden.

Kaptajn Mikkelsen og hans mandskab måtte kæmpe med ekstrem sult, kulde, træthed og isbjørneangreb på deres rejse, og det har altså været dramatisk nok til at Netflix har valgt at lave en film, baseret på begivenhederne.

Hvem skulle spille en dansk kaptajn? En dansker selvfølgelig!

Og det blev ingen ringere end Nikolaj Coster-Waldau, der er valgt til hovedrollen – Det har Netflic offentliggjort i en kort pressemeddelelse.

”Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser,” – Lyder det fra Coster-Waldau selv i pressemeddelelsen som fortsætter:

”Samtidig er det en historie om at om leve under ekstremt pres og ekstreme omstændigheder – om en konstant kamp for overlevelse, at bekæmpe truslen i ekstrem kulde, mangel på mad, sultne isbjørne og ikke mindst den menneskelige hjernes skrøbelighed,”

Filmen bliver instrueret af danske Peter Flinth og den yderst succesfulde skuespiller Joe Cole, måske bedst kendt fra ’Peeky Blinders’.

’Against the Ice’ som filmen er blevet døbt, forventes at få præmiere på Netflix i løbet af 2021.