Turist bestilte en sandwich på restaurant i Italien: Da han så regningen, kunne han ikke tro sine egne øjne

26/08/2023 18:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Tripadvisor
Manden fik et chok, da han så, hvad restauranten havde taget penge for.

Mest læste i dag

En turist i Italien havde for nylig en ubehagelig overraskelse under et restaurantbesøg ved Comosøen. Efter at have delt en sandwich med en ven, blev han pålagt en ekstra afgift på to euro, hvilket resulterede i en kontroversiel reaktion og en negativ anmeldelse på Tripadvisor.

Manden, der ønskede at forblive anonym, bestilte en vegetarisk sandwich med pommes frites på Bar Pace i Gera Lario, der ligger ved den nordlige ende af Comosøen. Han valgte at dele sandwichen med en ven, hvilket viste sig at være en beslutning, der skabte debat.

Ved betalingstidspunktet opdagede den anonyme turist en ekstra post på sin regning - en afgift på to euro, beskrevet som "diviso a meta," italiensk for "delt i to."

Denne afgift blev pålagt på grund af anmodningen om at få sandwichen delt, ifølge norske Dagbladet.

Manden betalte regningen uden at klage, men valgte at udtrykke sin utilfredshed offentligt. Han tog et billede af kvitteringen og skrev en negativ anmeldelse på Tripadvisor, hvor han delte sin oplevelse med andre rejsende. På billedets tekst skrev han: "Utroligt, men sandt."

Kvitteringen afslørede, ud over den kontroversielle to-euro afgift, også priserne på sandwichen (7,50 euro), en Coca-Cola (3,50 euro), vand (1,50 euro) og en espresso (1,20 euro), hvilket samlet nåede 15,70 euro.

Foto: Tripadvisor

Efter den negative anmeldelse begyndte sagen at få opmærksomhed på sociale medier og i nyhedsmedierne. Selvom over 100 anmeldelser havde givet restauranten en gennemsnitlig vurdering på fire en halv stjerne på Tripadvisor, trak den irriterede kundes én-stjernede anmeldelse det samlede gennemsnit ned.

Ejeren af restauranten, Cristina Biacchi, forsvarede beslutningen om den ekstra afgift.

Hun påpegede, at anmodningen om at dele sandwichen krævede ekstra ressourcer, inklusive to tallerkener i stedet for én samt tid til at vaske dem.

Cristina Biacchi påpegede også, at den pågældende sandwich var mere kompleks end en almindelig sandwich, da den inkluderede pommes frites, hvilket øgede tilberedningstiden og indsatsen.

Ejeren noterede sig også, at den irriterede kunde ikke gav udtryk for utilfredshed ved betalingen, og hun erklærede, at hun ville have fjernet den ekstra afgift, hvis han havde gjort det. Efter episoden blev Tripadvisor midlertidigt nødt til at stoppe modtagelsen af yderligere anmeldelser af restauranten, da den anonyme turists historie udløste en strøm af vrede beskeder fra personer, der ikke havde besøgt stedet.