Sandra advarer efter bid: Tilbragte næsten en hel uge indlagt på hospitalet

30/07/2023 10:05

|

Sebastian Ilsøth

- Det er chokerende at tænke på, at noget så småt er så farligt. Det er vigtigt at være opmærksom på dette.

Mest læste i dag

55-årige Sandra Booth er i chok, idet hendes syv-årige datter Sasha blev indlagt på hospitalet på grund af et insektbid i sidste uge, ifølge avisen Nottingham Post.

Bidt i fingeren

Sasha var i skole den 6. juli, da hun opdagede en edderkop indendørs. Moderen fortæller, "Hun tog den op for at slippe den ud i det fri, og så bed den hende i fingeren."

Umiddelbart var biddet knap synligt, og Sasha følte ingen svie, brændende fornemmelse eller kløe, da hun kom hjem den eftermiddag.

Dagen efter var hele hendes hånd hævet, og hun havde store smerter ifølge Booth. "Hånden var rød, blå, hvid og grå. Hendes hud boblede, og biddet var fyldt med pus. Hun havde ondt. Jeg tog hende til skadestuen, hvor de fortalte, at min pige havde fået blodforgiftning," forklarer moderen til avisen.

Fik alvorlige infektioner

Efterfølgende blev den syv-årige indlagt på hospitalet, hvor det blev bekræftet, at hun havde fået bakterieinfektionen streptokokker A.

Booth er forfærdet og siger, "Hun lå på hospitalet i næsten en uge. Alt dette på grund af et lille edderkoppebid."

Ifølge store medicinske encyklopædier kan blodsugende insekter og nogle spindlere bære sygdomsfremkaldende mikroorganismer, der kan overføres til mennesker via bid. Dette kan føre til infektioner i huden.

Selvom Norge formentlig ikke har edderkopper, der kan bære alvorlige infektioner, kan skovflåter for eksempel smitte med en række farlige infektioner, oplyser hjemmesiden videre.

Måske skal du transplantere

Edderkoppen, der bed Sasha, tilhører typen "brun eneboer," der på dansk også kaldes en "Ene-edderkopp" eller "brun eneboer." Selvom edderkoppen primært opholder sig i USA, er den også blevet mere almindelig i Storbritannien og er blevet observeret i et par tilfælde i Finland, men endnu ikke i Danmark.