McDonald's-måltidet tog en fatal drejning for 19-årige Alexander - det blev hans sidste.

01/08/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den 19-årige musiker måtte hentes af paramedicinere, inden han en uge efter gik bort som følge af måltidet.

Mest læste i dag

En tragisk hændelse har rystet musikverdenen, da den 19-årige cellist Alexander Ngai-Jun Wu afgik ved døden efter at have spist en burger på McDonald's i Tyskland, ifølge det britiske medie Metro.

Den talentfulde musiker, der turnerede med Ealing Youth Orchestra, led af flere alvorlige allergier, herunder en mælkeallergi, og endte i anafylaktisk shock efter at have indtaget en forkert kombination af ingredienser på restauranten.

Wu, kendt for sin musikalske dygtighed og positive livssyn, reagerede hurtigt på sin allergiske reaktion ved at bruge sin epipen. Desværre var indsatsen fra paramedicinere ikke nok til at redde ham, og han døde en uge senere på hospitalet.

Retsmediciner Lydia Brown, der ledede undersøgelsen af Wus død, beskrev hændelsen som "den mest forfærdelige og uheldige".

Hun understregede, at der ikke var nogen tegn på hensynsløs adfærd, der førte til Wus død, og at restauranten ikke kan kritiseres for manglende information om allergener.

Wus død har haft en dybtgående indvirkning på hans medmusikere i Ealing Youth Orchestra, der beskriver ham som en "fremragende musiker". Orkestret har udtrykt dyb sorg over tabet af deres ven og kollega.

På trods af de tragiske omstændigheder omkring hans død har Wus liv haft en positiv indvirkning på andre. Han havde valgt at registrere sig som organdonor, og hans død førte til, at fem liv blev reddet, og to personer fik deres syn genoprettet.

Det er uklart, hvad Alexander Ngai-Jun Wu spiste, der udløste den allergiske reaktion, men det menes, at han muligvis forvekslede sin burger med en anden persons.