Mands navn er for stødende til at få et pas: Dette er hans 'uhøflige' navn

07/12/2023 05:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Denne mands navn er for stødende til at få et pas.

Mest læste i dag

Historien om den britiske mand, Kenny Kennard, er blevet et uventet kapitel, hvor hans nyvalgte efternavn, Fu-Kennard, har stødt på uventede forhindringer og efterladt ham uden mulighed for at rejse udenlands.

Kenny Kennard, tidligere kendt som 'Coco Kenny' efter en tidligere navneændring i hans ungdom, besluttede i 2016 at tage et skridt videre med det humoristiske navneskift til Fu-Kennard.

Selvom han succesfuldt fik sit nye navn registreret på sit kørekort, stod han over for en overraskende afvisning i 2019, da han forsøgte at få udstedt et nyt pas under det valgte navn. Årsagen? Hans navn blev anset for at være "anstødeligt".

Denne bizarre situation er blevet nøje dokumenteret af nzherald.co.nz.

På trods af Kenny's gentagne appeller har Home Office stået fast på deres afgørelse, hvilket har efterladt ham frustreret og begrænset til sit hjemland.

"Nu er jeg strandet uden pas, som en fange i mit eget land," udtaler han.

Kenny ser ironisk på situationen, idet han ikke opfatter sit navn som andet end sjovt og lidt absurd. Dette til trods kaster episoden lys over de officielle retningslinjer for navne på britiske pas. Disse retningslinjer indeholder forbud mod brug af bandeord, seksuelt eksplicitte referencer, upassende religiøse konnotationer samt vulgære, stødende eller injurierende navne. Der er også restriktioner på navne, der kan vække offentlig bekymring, uanset om de bruges fonetisk eller faktisk, og uanset om de udgør hele eller dele af navnet.