Lufthavnsmedarbejder suspenderet: Du taber kæben, når du hører hvorfor

07/10/2023 05:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Manila International Airport Authority
En sikkerhedsofficer i lufthavnen er blevet suspenderet efter at være blevet taget i at sluge $300, der angiveligt var stjålet fra en flypassager.

Mest læste i dag

Omkring klokken 20:20 den 8. september 2023 begav en passager ved navn Mr. Cai sig igennem lufthavnssikkerheden ved Manila Ninoy Aquino International Airport på Filippinerne.

En medarbejder fra Office of Transportation Security (OTS) gennemgik hans skuldertaske, men da den blev returneret, bemærkede passageren, at hans tegnebog var åben, og der manglede penge, angiveligt et beløb på 300 amerikanske dollars (240 britiske pund).

Senere blev en sikkerhedsmedarbejder i lufthavnen anklaget for tyveri, da overvågningskameraoptagelser afslørede, at hun tilsyneladende puttede dollarsedler i sin mund.

Da sikkerhedsmedarbejderen inspicerede hr. Chais taske, hævder Manila International Airport Authority (MIAA), at hun "mærkværdigt vendte sig væk, mens hun tilsyneladende holdt noget i sin venstre hånd med sin hånd tæt knyttet," som rapporteret af The Philippine Star.

Hun blev senere beskyldt for at have "hurtigt placeret" noget i sin linning, inden hun returnerede tasken til dens ejer, som senere konfronterede hende.

I overvågningsbillederne var det "tydeligt" at se, at medarbejderen bevidst forsøgte at sluge dollarsedlerne, som var foldet til små stykker, rapporterede MIAA ifølge Philstar Global.

Dette var utvivlsomt en usædvanlig metode til at skjule beviser. Medarbejderen beskrives dog også som kæmpende med at sluge pengene, "næsten kvælende i sit forsøg på at sluge dollarsedlerne" og hun havde brug for en flaske vand for at lette processen.

En efterforskning blev iværksat, og OTS arbejder sammen med MIAA og det filippinske nationale politi inden for luftfartssikkerhed.

OTS udsendte en erklæring til CNN den 18. september, hvor de sagde: "Efter modtagelse af information om de seneste anklager om tyveri begået af en sikkerhedsscreeningsofficer (SSO) ved Ninoy Aquino International Airport Terminal 1, hvor et kontantbeløb på 300 amerikanske dollars forsvandt, tog Office for Transportation Security (OTS) skridt til at bekræfte oplysningerne og igangsatte en faktuel undersøgelse."

MIAA har suspenderet sikkerhedsmedarbejderen og hendes overordnede som følge af sagen.

Det er værd at nævne, at den pågældende sikkerhedsmedarbejder har benægtet anklagerne imod hende.